Έλεγχος και απανωτά «λουκέτα» σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης

Έλεγχος και απανωτά «λουκέτα» σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης

Συνεχίζει τους ελέγχους της η ΓΓΔΕ, προκειμένου να εντοπίσει επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης πρόεβη το Σαββατοκύριακο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Mαζί με τα λουκέτα ήρθαν και οι πρώτες«χειροπέδες»

Μετά τα πρώτα λουκέτα που μπήκαν το σαββατοκύριακο σε διάφορες επιχειρήσεις της χώρας, χθες είχαμε και την πρώτη αυτόφορη διαδικασία.

Πρόκειται για την περίπτωση της ψαροταβέρνας “Βασίλης” στην Περαία, που σύμφωνα με το news247 το Σάββατο, σφραγίστηκε για 48 ώρες καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του δεν είχε κάψει 30 αποδείξεις.

Σύμφωνα με το νέο νόμο το όριο για να σφραγισθεί μία επιχείρηση είναι η μη έκδοση 10 τουλάχιστον αποδείξεων ή το ποσό της το ποσό να υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Στην περίπτωση της ψαροταβέρνας σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αποδείχθηκε ότι η σφράγιση είχε παραβιαστεί, πριν από την παρέλευση του 48ωρου που έληγε σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωι, με αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην σύλληψη του ιδιοκτήτη ο οποίος και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτόφωρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.