«Ελεύθερη πτώση» στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Νοέμβριο

«Ελεύθερη πτώση» στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Νοέμβριο
Ταξιδευτές φορώντας προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τα γκισέ ελέγχου εισιτηρίων, στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, στα Σπάτα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Άνοιξαν, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τεράστιες οι απώλειες λόγω κορωνοϊού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Κατακόρυφη πτώση, της τάξης του 84,2%, κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον μήνα Νοέμβριο, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθώντας τους προηγούμενους μήνες, η κίνηση του Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο Αθηνών επηρεάστηκε επίσης σημαντικά από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, με την εκ νέου επιβολή περιοριστικών όρων κυκλοφορίας και μετακινήσεων από 7 Νοεμβρίου 2020.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 263.000 επιβάτες, περίπου, μειωμένη κατά 84,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 80% και 86% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 7,8 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 67,2% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 70,5%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 59,9%.

   Πτήσεις

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του 2020, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 106.682, κατέγραψε πτώση της τάξης του 49,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,5% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 53%.