Ελαιώνας Ανδρουλάκη: «Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο στον κόσμο»

Ελαιώνας Ανδρουλάκη: «Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο στον κόσμο»
Οι επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ, τα νέα προϊόντα και η εξαγωγική προοπτική του ελληνικού λαδιού.

Η εταιρία “Ελαιώνας Ανδρουλάκη” μετράει ήδη πολλά χρόνια στο χώρο παραγωγής ποιοτικού ελαιόλαδου με έτος ίδρυσης το 1968 στον Πύργο Μονοφατσίου. Έκτοτε έχει κάνει ιδιαίτερα σημαντικά βήματα ως μονάδα, έχει έντονη παρουσία στη HO.RE.CA., σε γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους και σε κρητικές αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Στο fortunegreece.com μίλησε ο δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας της Androulakis Group & Μέλος του Δ.Σ. του Eπιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιάννης Ανδρουλάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως σε ένα χρόνο από τώρα θα λανσάρει νέο premium ελαιόλαδο αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους ελαιώνες, 60 στρεμμάτων, το οποίο, όπως τόνισε, θα διαθέτει ανώτερες οργανοληπτικές χημικές συστάσεις.

«Με το Επιμελητήριο Κρήτης πήραμε την απόφαση να δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια και συμμετείχαμε φέτος στην Anuga με 8 Κρητικές εταιρείες. Τέτοιου είδους εκθέσεις είναι πολύ σημαντικές διότι γίνονται συναντήσεις με Έλληνες και ξένους buyers. Ωστόσο, θέλει διαρκή παρουσία για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει στοχευμένη προβολή αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μελισσοκομίας, της ελαιουργίας, των τροφίμων και της σταφίδας. Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική, όμως περιμέναμε περισσότερο κόσμο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως στόχος του Επιμελητηρίου Κρήτης είναι να συμμετάσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις στο εξωτερικό προβάλλοντας αποτελεσματικά τα “καλούδια” της κρητικής γης.

Σε ότι αφορά τον Ελαιώνα Ανδρουλάκη έχει στο προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο 17 κωδικούς και η κορωνίδα του είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ο ομώνυμος όμιλος επισήμως εμπορεύεται και τυποποιεί  800 με 1.000 τόνους ελαιόλαδο και παράγει 2.500 με 3.000 τόνους πυρηνέλαιου.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδου του λαδιού

«Είμαστε χρόνια στο χώρο, διαθέτουμε τεχνογνωσία και δίνουμε έμφαση και προσοχή στην ποιότητα, ενώ ακολουθούμε τις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς. Η πανδημία όπως ήταν φυσικό επηρέασε και το δικό μας κλάδο, αλλά και την επιχείρηση μας καθώς οι τιμές αυξήθηκαν διεθνώς. Όμως βλέπουμε να υπάρχει ανάκαμψη. Γιατί να αγοράσει κανείς ελληνικό ελαιόλαδο; Γιατί είναι το καλύτερο στον κόσμο. Το δε κρητικό ελαιόλαδο είναι πιο ελαφρύ σε γεύση και διακρίνεται σε οργανοληπτικές αναλύσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του» επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Η χρονιά για τον ελαιώνα Ανδρουλάκη δείχνει ότι τόσο το πυρηνελαιουργείο όσο και η τυποποίηση ελαιόλαδου θα κινηθούν ανοδικά με το τζίρο να διαμορφώνεται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι εξαγωγές αποτελούν το 70% του κύκλου εργασιών, τα προϊόντα φτάνουν σε έξι χώρες με πιο δυνατές αγορές την Αμερική, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο όμιλος ο οποίος απασχολεί 50 εργαζόμενους “τρέχει” φέτος επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου τεχνολογικού εξοπλισμού.

«Είμαστε δυνατοί στο κομμάτι του HO.RE.CA., έχουμε συνεργασίες με 70 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Πελοπόννησο και έχουμε συνάψει συμφωνίες με τον ξενοδοχειακό όμιλο Aldemar, τον όμιλο Μεταξά, τον όμιλο Καλουτσάκη κ.α.. Παράλληλα συνεργασίες έχουν γίνει και με αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως ο Χαλκιαδάκης και ο Μαθιουδάκης, τόσο σε επίπεδο προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, όσο και σε προϊόντα με τη δική μας σήμανση, αλλά και με εστιατόρια» καταλήγει.