Ελγέκα: Πουλάει τη θυγατρική της Arivia έναντι 20 εκατ. ευρώ

Η μεταβίβαση εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η μεταβίβαση της εταιρείας ARIVIA σε διεθνές επενδυτικό σχήμα έναντι 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε σήμερα από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΓΕΚΑ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που επιτεύχθηκε με το διεθνούς βεληνεκούς επενδυτικό σχήμα, του οποίου ηγείται το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge Europe Mezzanine SICAR, αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία της διοίκησης της ΕΛΓΕΚΑ, η οποία έχει καταφέρει να χτίσει ένα υγιές, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές προφίλ για την ARIVIA. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρόθεση των επενδυτών είναι να διατηρήσουν το διοικητικό σχήμα με όλες τις αρμοδιότητες που κατέχει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση των μετόχων προβλέπει ότι το 90,04% του μετοχικού κεφαλαίου της ARIVIA θα μεταβιβαστεί σε μία νέα ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί για την εν λόγω εξαγορά από το ως άνω επενδυτικό σχήμα. Στόχος της διοίκησης της ARIVIA θα είναι να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια της εταιρείας και τη διείσδυση σε ξένες αγορές, όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, κ.ά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεταβίβαση της ARIVIA εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων και της απόφασης που πήρε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, πριν από 12 μήνες, για επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής του εστίασης, προκειμένου να επικεντρωθεί στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του και, συγκεκριμένα:

– Στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, μέσω της δραστηριότητας που ιστορικά αναπτύσσει.

– Στα παραδοσιακά logistics στην Ελλάδα, μέσω της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.

Αυτή η στρατηγική συμφωνία, εκτός από τα έσοδα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα αποφέρει στην εταιρεία, θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηματοοικονομική εικόνα της ΕΛΓΕΚΑ σε δύο επίπεδα:

– Βελτιώνει σημαντικά το επίπεδο του δανεισμού της.

– Εξασφαλίζει στην εταιρεία κεφάλαιο κίνησης που θα στηρίξει την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της.

Παράλληλα, επισφραγίζει τη μέχρι σήμερα επιτυχή υλοποίηση αυτής της στρατηγικής της εταιρείας και την αποφασιστικότητα με την οποία η διοίκηση ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών εξυγίανσης». «Έχοντας, ήδη, επιτύχει περιστολή του κόστους λειτουργίας, αποδέσμευση από δραστηριότητες και συνεργασίες που δεν ήταν κερδοφόρες και εξορθολογισμό της ροής των εργασιών της και της δομής της, η ΕΛΓΕΚΑ είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη μέρα και να εργαστεί στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του αποτυπώματός της στις αγορές καταναλωτικών προϊόντων και logistics», αναφέρεται στην ανακοίνωση.