ΕΛΓΕΚΑ: Πούλησε το 40% της κυπριακής θυγατρικής Diakinisis

ΕΛΓΕΚΑ: Πούλησε το 40% της κυπριακής θυγατρικής Diakinisis

Το 40% της Diakinisis Logistics Services (CY) Ltd, 100% θυγατρική της Elgeka Cyprus Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Party Logistics στην Κύπρο, απέκτησε η εταιρία C.A. Papaellinas Ltd

Ποσοστό 40% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής θυγατρικής της, Diakinisis Logistics Services LTD, πούλησε στην εταιρεία CA Papaellinas LTD η ELGEKA Cyprus LTD, του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως ενημέρωσε ο όμιλος.

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη χτες μεταξύ της CA Papaellinas LTD και των θυγατρικών της ΕΛΓΕΚΑ, Diakinisis και ELGEKA Cyprus LTD (της οποίας θυγατρική -σε ποσοστό 100%- είναι η Diakinisis).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, η C.A. Papaellinas LTD απέκτησε το 40%, με την έκδοση 200 νέων συνήθων μετοχών επ’ ονόματί της, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη υπέρ το άρτιο (at premium), με τιμή αγοράς το ποσόν των 207.691,56 ευρώ. Η δε Diakinisis ενέγραψε το ποσό των 207.491,56 ευρώ στο share premium account της, ύστερα από παραίτηση της Elgeka Cyprus LTD από το δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση των νέων μετοχών.

Στη νέα μετοχική σύνθεση της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd Part Logistics (3PL) συμμετέχουν πλέον οι εταιρείες Elgeka Cyprus LTD και C.A. Papaellinas LTD με ποσοστά συμμετοχής 60% και 40% αντίστοιχα.