«Η Ελλάδα αρχίζει να ξεμένει από επιλογές»

«Η Ελλάδα αρχίζει να ξεμένει από επιλογές»

Δημοσίευμα του Reuters για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Πολλά είναι τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, προτού οι δανειστές χορηγήσουν ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, σε νέο δημοσίευμά του, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε τη νέα λίστα με τις επτά προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup, όμως ήδη κοινοτικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμηνύουν στην Αθήνα πως απαιτούνται ακόμη αρκετά βήματα, προτού ληφθεί απόφαση για εκταμίευση κεφαλαίων προς την ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ρευστότητα προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη χρεοκοπία» αναφέρει το Reuters και προσθέτει: «η Ελλάδα ξεμένει από επιλογές, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή της, παρά το γεγονός πως συμφώνησε με τους εταίρους της, την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης».

Όπως προσθέτει το Reuters, η νέα ανανεωμένη επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προς το Εurogroup ίσως και να έφτασε αργά στους εταίρους της Ελλάδας, αφού το Euro Working Group – η ομάδα τεχνοκρατών που προετοιμάζει το Εurogroup – συνεδρίασε ήδη από Πέμπτη 5 Μαρτίου.