Ελλάδα-ΗΠΑ «δίνουν τα χέρια» για τη μεταφορά τεχνογνωσίας

Ελλάδα-ΗΠΑ «δίνουν τα χέρια» για τη μεταφορά τεχνογνωσίας

Τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της καινοτομίας των ελληνικών startup αποφάσισαν οι Νίκος Δένδιας και Ντέιβιντ Πιρς.

Συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς, στην οποία συζητήθηκαν η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλαμβάνει το υπουργείο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των ΗΠΑ. Η ανάπτυξη των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων είναι ένα από τα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα εργασίας, ενώ θέμα προς περαιτέρω διερεύνηση είναι και η κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να καθιερωθεί σταθερή συνεργασία. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρωτής πρεσβευτής Σούζαν Λόρενς και ο οικονομικός ακόλουθος Ντέιβιντ Λίπιτ.