«Η Ελλάδα να βγει από το ευρώ»!

«Η Ελλάδα να βγει από το ευρώ»!

Ο Μπερντ Λούκε, αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος στη Γερμανία, ζητά την αποπομπή μας, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία.

Η προεκλογική μάχη φουντώνει στη Γερμανία ενόψει των εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου, με το ελληνικό ζήτημα να εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων.  Κάπως έτσι ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, αποφάσισε να τυλιχτεί με την ελληνική σημαία και να ζητήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε χθες στη Γερμανία, ο Λούκε ζητάει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι έτσι θα είναι καλύτερα τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την ίδια την Ελλάδα. «Θέλω η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Διότι αυτό είναι καλύτερο για το ευρώ και καλύτερο για την Ελλάδα».

Στο τρέιλερ της εκπομπής του Μπέντζαμιν Στούκραντ – Μπάρε, εμφανίζεται ο παρουσιαστής να κρατά μια ελληνική σημαία με τρύπα στη μέση και να ρωτά τον κ. Λούκε «τι θα κάνουμε απόψε;», για να απαντήσει ο Γερμανός πολιτικός «θα με τυλίξουμε με την ελληνική σημαία».

Ο δημοσιογράφος τυλίγει την ελληνική σημαία γύρω από τον κ. Λούκε και προσθέτει ότι «θα φωνάξουμε και “έξω οι Ναζί!”» και αρχίζει να φωνάζει το σύνθημα παρασύροντας τον καλεσμένο του.

Διαβάστε ακόμη: Η ερμηνεία των βαυαρικών εκλογών ανησυχεί τους Χριστιανοδημοκράτες