«Έλληνες θάψτε τα τσεκούρια του πολέμου»

«Έλληνες θάψτε τα τσεκούρια του πολέμου»

Μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει ο Μάρτιν Σουλτς μέσα από άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα και η ευκαιρία του τετράμηνου παραθύρου».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε άρθρο του ανεφέρει ότι ήρθε η ώρα να «θαφτούν τα τσεκούρια και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν στη συμφωνία του Eurogroup και να αναπτυχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα φέρουν ροή επενδύσεων, αύξηση φορολογικών εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και διατήρηση ενός ικανού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Μάλιστα έριξε το «μπαλάκι» στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αδράξουν την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το κάθε λεπτό σε αυτήν την παράταση. Οχι να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είπε τι, όχι να πετούν την ”μπάλα στην εξέδρα” και να προσπαθούν να υπαναχωρήσουν από τις δεσμεύσεις ούτε να απειλούν με ”Αρμαγεδδώνα” στο άμεσο μέλλον. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν κάτι λιγότερο ”για τους τίτλους” και περισσότερο χρήσιμο για τους πολίτες. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, το βάρος είναι εξ ολοκλήρου στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».