Η Ελληνίδα Λυσιστράτη στις Βρυξέλλες

Η Ελληνίδα Λυσιστράτη στις Βρυξέλλες

Μια παράσταση βασισμένη στην ιστορία της Λυσιστράτης παρουσιάζεται αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Τέσσερις ηθοποιοί, η Γιολάντα Μπαλαούρα, η Λουκία Βασιλείου, η Ιωάννα Παγιατάκη καιΜομώ Βλάχου με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Παρασκευόπουλου, ετοιμάζονται να κάνουν «κατάληψη» στο Κοινοβούλιο απαιτώντας να τερματιστεί κάθε είδους εχθροπραξία.

Βασισμένη στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η παράσταση «Lysistrata Project» θα παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, με στόχο να συμβάλλει στην αφύπνιση και την αναγκαιότητα της συμμετοχής στα κοινά, αλλά και να αφυπνίσει τον κόσμο.

Η παράσταση – δρώμενο, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Θεσσαλονίκη 316 π.Χ. – 2014 μ.Χ.. Σταυροδρόμι πολιτισμών στον χώρο και τον χρόνο», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης στο Ευρωκοινοβούλιο, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας και ευρωβουλευτή Χρυσούλας Παλιαδέλη και υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υπεύθυνοι τόνισαν: «Οι γυναίκες που καλεί θα μπορούσαν να είναι οι εκπρόσωποι των χωρών τις Μεσόγειου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Και η ειρήνη που θέλει να επιβάλει είναι η αφύπνιση της συνείδησης τους. Και ο πόλεμος; Μήπως είναι αυτό που στέκεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας και φοβόμαστε πότε θα ξεσπάσει;».

 Διαβάστε ακόμα:

Οι καλύτερες φωτογραφίες της περασμένης εβδομάδας

Οι καλύτερες πισίνες των ξενοδοχείων σε όλο το κόσμο

H ατζέντα της εβδομάδας