Ελληνίδα η «μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στη Γερμανία

Ελληνίδα η «μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στη Γερμανία
Photo:

Η Βιργινία Green-Γιοβανούδη, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ENCOS GmbH, ανακηρύχθηκε κορυφαία μάνατζερ από τον όμιλο TUV Nord.

H Ελληνίδα επιχειρηματίας Βιργινία Green – Γιοβανούδη ανακηρύχθηκε «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στη Γερμανία, από τον πολυεθνικό όμιλο πιστοποίησης TUV Nord.

Η Ελληνίδα επιχειρηματίας κατάγεται από τον νομό Έβρου και συγκεκριμένα από το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, από όπου, αφού τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Διδυμοτείχου, πήγε για σπουδές στη Γερμανία όπου ζει και εργάζεται πλέον ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ENCOS GmbH, στα πέντε καταστήματα της οποίας απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και 25 Έλληνες.

Στην κ. Green-Γιοβανούδη έδωσε τα θερμά συγχαρητήριά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε.

Στην επιστολή του ο κ. Γεροντόπουλος αναφέρει: «Για την άξια αυτή βράβευσή σας, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι συμπατριώτες από τον νομό Έβρου και οι συντοπίτες σας από το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, τόπο καταγωγής σας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» και εξαίρει την «επιτυχημένη πρωτοβουλία» της για την «πρόσληψη και μετεκπαίδευση μεγάλου αριθμού αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων, μέσα από την οποία δίδεται η δυνατότητα στους νέους μας να αναπτύξουν τις εξαιρετικές δεξιότητές τους».

«Η βράβευσή σας και οι επαγγελματικές πρωτοβουλίες σας» επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, μέσα από τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, το ήθος, την οξυδέρκεια και τη συνέπειά τους, διεκδικούν και κατακτούν μία αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν».