Ελληνική διάκριση στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Ελληνική διάκριση στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο
Ο Βαγγέλης Μουρίκης κέρδισε το βραβείο «Καλύτερου Ηθοποιού» για την ερμηνεία του στην ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερου Ηθοποιού» στο 26ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο απέσπασε ο Βαγγέλης Μουρίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Στο φετινό 26o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο απονεμήθηκε και ειδικό τιμητικό βραβείο στον Δανό ηθοποιό Μαντς Μίκελσεν.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα δημιουργού με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σοφία Κόκκαλη. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο.

Ο Βαγγέλης Μουρίκης, με ταινίες στο ενεργητικό του όπως οι: «Απόντες», «Ο Βασιλιάς», «Αγρύπνια» αλλά και οι πιο πρόσφατες «Νορβηγία», «Στράτος, το Μικρό Ψάρι» και η τελευταία του δουλειά «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», υποδύεται έναν άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους.

Η υπόθεση της ταινίας

Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή, όμως, έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του, μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση.