Η ελληνική εταιρεία που εντυπωσίασε τους Αμερικάνους

Η ελληνική εταιρεία που εντυπωσίασε τους Αμερικάνους
Photo:

Το CNN έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στην εταιρεία που θα μεταφέρει με υδροπλάνα τους τουρίστες από νησί σε νησί.

Καλοκαίρι και ελληνικά νησιά. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Αρκετές φορές όμως μπαίνουν εμπόδια σε αυτή τη σχέση. Μακρινές αποστάσεις, δρομολόγια που δε βολεύουν και κυρίως τα μελτέμια στερούν από τον κόσμο το μεγαλύτερο όνειρο: Island hopping. Την εμπειρία, δηλαδή, να ταξιδεύει κάποιος από νησί σε νησί.

Όλα αυτά αναμένονται να αλλάξουν μέχρι το 2016. Η εταιρεία Hellenic Seaplanes υπόσχεται πως τα επόμενα χρόνια τα υδροπλάνα της θα μεταφέρουν τον κόσμο γρήγορα από το ένα νησί στο άλλο. Η είδηση αυτή κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων του CNN και έκαναν ένα εκτενές αφιέρωμα στο ελληνικό αυτό, εγχείρημα.

Τα «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε» θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις από και προς όλα τα λιμάνια ή λίμνες της χώρας όπου το ισχύον σύστημα μεταφοράς είναι ανεπαρκές ή ακόμα και προβληματικό.

Τα υδροπλάνα αυτά, θα εκτελούν περιηγητικές πτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά και αξιοθέατα σε συνδυασμό με μια ποικιλία από πακέτα εκδρομών που θα μπορούν να αγοραστούν από τους ενδιαφερόμενους, ενώ θα είναι δυνατή και η εκμίσθωση των αεροσκαφών (χωρητικότητας 9-12-19 επιβατών).

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει παρουσιάσει δύο αεροσκάφη. Το Dornier Seastar CD2 – ένα πολυμορφικό 12 θέσε-ων, αμφίβιο υδροπλάνο και το Twin Otter DHC-6 – ένα υψιλοπτέρυγο με δύο μηχανές τουρμπίνας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 19 επιβάτες.

Με αυτό τον τρόπο η μεταφορά από τις Σποράδες, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα γίνει πιο εύκολη από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Με υδροπλάνα θα ταξιδέψουν οι τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για την εξωτερική τους ομορφιά

Ποια είναι τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας;