Η Nubis διώχνει τα «σύννεφα» του επιχειρηματικού λογισμικού

Η Nubis διώχνει τα «σύννεφα» του επιχειρηματικού λογισμικού
Photo:

Ο Δημήτρης Κοντίνος μιλά στο FortuneGreece για την «επανάσταση» που φέρνει η ελληνική εταιρεία στην αγορά τεχνολογικού λογισμικού.

Δύο χρόνια μετά τη σύσταση της και με έναν χρόνο πλήρους εμπορικής λειτουργίας, η Nubis, θυγατρική του Ομίλου Quest, στο σύντομο διάστημα δραστηριοποίησής της φαίνεται πως έχει ήδη κερδίσει την αγορά.

Η ραγδαία ανάπτυξη των σταθερών επικοινωνιών και του γρήγορου internet, ήταν αναμφίβολα οι βασικοί παράγοντες που δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για τη δραστηριοποίηση της NUBIS, της καινοτόμου εταιρείας σχεδιασμού, υλοποίησης και διάθεσης επιχειρηματικού λογισμικού και εφαρμογών που αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud.

Πρόσφατα, η θυγατρική του ομίλου Quest, ανακοίνωσε την ανάληψη  τριών νέων έργων για λογαριασμό των εταιρειών PALCO, EPSILON HELLAS και ΒΙΟΣΥ, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο εξαιρετικής επίδοσης στην κατηγορία «Δραστηριότητα στο εξωτερικό» στα ετήσια βραβεία Business IT Excellence (BITE) Awards 2014. «Το business plan μας αναθεωρείται διαρκώς προς τα πάνω με το τρίτο τρίμηνο να είναι ενδεικτικό για την πορεία της εταιρείας. Η αλήθεια είναι πως έχουμε υπερκαλύψει τις προσδοκίες μας και εκτιμούμε ότι σε βάθος τριετίας η NUBIS θα έχει κεφαλαιοποίηση 3 εκατομμυρίων ευρώ»,  αναφέρει στο FortuneGreece.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nubis, Δημήτρης Κοντίνος.

Το πέρασμα στις cloud τεχνολογίες συνεπάγεται αλλαγές αλλά και λιγότερα… κόστη για τις επιχειρήσεις. Όπως μας εξηγεί ο κ. Κοντίνος, η διαφορετική συνδεσιμότητα των σημείων μιας επιχείρησης και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ο πελάτης να εγκαταστήσει και να συντηρεί το δικό του hardware σημαίνει στην πράξη λιγότερα έξοδα. «Οι εταιρείες που κοιτάνε το μέλλον είναι αυτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της NUBIS. Μέχρι στιγμής εξυπηρετούμε περισσότερες από 50 επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Ρουμανία, Ρωσία, Αμερική και Κατάρ και η πελατειακή μας βάση διαρκώς μεγαλώνει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός στον τομέα του Cloud ERP. Τα κόστη από αυτές τις υπηρεσίες είναι μειωμένα έως και 60% συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος και η ευκολία στη χρήση σε συνδυασμό με τις μειωμένες τιμές πείθουν στο τέλος και ακόμη τους πιο συντηρητικούς επιχειρηματίες».

 

Όσο για εκείνους που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες ή φοβούνται τους κινδύνους που πηγάζουν από τη χρήση τους, ο κ. Κοντίνης διευκρινίζει πως η ασφάλεια στο cloud έχει να κάνει κυρίως με τα data centres και τον τρόπο υλοποίησης των εφαρμογών. Η Nubis όχι μόνο διαθέτει δικές της δικλείδες ασφαλείας, αλλά έχει συνάψει συνεργασία και με τη Microsoft προκειμένου οι πελάτες της να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους δεδομένων.

«Η ιδέα ίδρυσης της NUBIS προέκυψε από την ανάγκη παρουσίασης μιας νέας πρότασης στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού. Για πολλά χρόνια εφαρμοζόταν ένα όχι και τόσο δίκαιο σύστημα. Πλέον με το σύστημα “Pay as you go” κάθε εταιρεία πληρώνει κάθε μήνα μόνο για τον αριθμό των χρηστών που χρησιμοποιούν το λογισμικό. Εμείς επενδύουμε διαρκώς σε νέες λύσεις για κάθετες αγορές δίνοντας έμφαση στο NUBIS cloud engine και στο Nubis cloud ERP».

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν πέραν του Δ. Κοντίνου, ο Χρήστος Τσάγκος, ο οποίος συνίδρυσε το Κέντρο Καινοτομίας με τον Bill Gates και έχει αποτελέσει επί σειρά ετών κορυφαίο μέλος του «Platinum Club» της Microsoft, καθώς και ο Θεόδωρος Φέσσας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της QuestHoldings.

Προσεχώς θα ακούσουμε την ανακοίνωση συμφωνιών μεταξύ της Nubis και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στα άμεσα σχέδια δε είναι, εκτός από την εδραίωση της παρουσίας στην ελληνική αγορά, και η εξωστρέφεια. «Σχεδιάζουμε το άνοιγμα δύο θυγατρικών σε Αμερική και Γερμανία, ενώ βρισκόμαστε σε αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών με partners και σε άλλες χώρες του εξωτερικού».

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το Cloud

Οι επιχειρήσεις δεν προστατεύουν τα δεδομένα τους

Το στοίχημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από τις υπηρεσίες cloud;