Ελληνική σαλάτα…για ρεκόρ Γκίνες στη Μόσχα

Ελληνική σαλάτα…για ρεκόρ Γκίνες στη Μόσχα

Ο Όμιλος Μουζενίδη διοργάνωσε ένα μεγάλο event με περίπου 2000 εθελοντές και κατέπληξε τους πάντες.

«Άρωμα» Ελλάδας πλημμύρισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, αφού όσοι παραβρέθηκαν εκεί είχαν τη ευκαιρία να γευτούν τη νοστιμιά της ελληνικής σαλάτας. Η γνωστή πλατεία, που αποτελεί έμβλημα της ρωσικής πρωτεύουσας, μετατράπηκε για λίγες ώρες σε μια τεράστια κουζίνα, χαρίζοντας στην ελληνική ομάδα μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας!

Πίσω από αυτή την πρωτότυπη ιδέα, που στόχο είχε την περεταίρω προβολή της χώρας μας στην απαιτητική, αλλά πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας, βρίσκεται ο όμιλος Μουζενίδη, στον οποίο ανήκουν οι Mouzenidis Travel και η Ellinair.

Για την παρασκευή της σαλάτας χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, αλλά και το μεράκι 1.000 εθελοντών που συμμετείχαν στη διαδικασία κόβοντας τα υλικά σε λιγότερο από δύο ώρες. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν στις 07:00 το πρωί και καθένας τους είχε επιφορτιστεί με τον τεμαχισμό των υλικών που παρέλαβε σε ένα ειδικό σακίδιο μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η συνταγή που εκτελέστηκε σε έναν τεράστιο μεταλλικό κάδο και στη συνέχεια μοιράστηκε στο κοινό , αποτελείτο από 7 τόνους ντομάτας, 7 τόνους αγγουριών, 2 τόνους ελιές, 2,5 τόνους φέτα, μισό τόνο λαδιού, 1 τόνο κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη. Η ζυγαριά έδειξε 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.

Πέρα από τη γευσιγνωσία και τη μύησή τους στην ελληνική κουζίνα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, ενώ έγιναν κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα τα οποία υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι Ρώσοι.

Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια αυτή του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε πως η εν λόγω εκδήλωση κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας συμβάλλοντας, με τον πιο εμφατικό τρόπο, στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας. «Θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel».