Ελληνική συμφωνία; Καλή τύχη…

Ελληνική συμφωνία; Καλή τύχη…

Μη περιμένετε συμφωνία στο σημερινό Euro Working Group αναφέρουν οι FT.

Το ζήτημα της διάστασης των απόψεων μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης για συμφωνία αναδεικνύουν και οι Financial Times. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους, σύμφωνα με τον ανταποκριτή τους στις Βρυξέλλες Peter Spiegel, οι αντιπροσωπείες και των 18 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν αυτό το απόγευμα την καθιερωμένη τους τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο του λεγόμενου «Euro Working Group», όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.

«Αλλά παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις από την Αθήνα ότι μια συμφωνία είναι κοντά και τις ελπίδες πως η τηλεδιάσκεψη θα δώσει την ώθηση για μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, ανώτατοι αξιωματούχοι στους «θεσμούς» που εποπτεύουν την Ελλάδα λένε πως η πρόοδος είναι στην καλύτερη περίπτωση σπασμωδική και δεν έχει γίνει πρόοδος προς μια συμφωνία τις τελευταίες ημέρες» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Δεν έχουν γίνει συναντήσεις από την τελευταία εβδομάδα» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. «Δεν μας έχουν παρουσιάσει ακόμα κάτι καινούργιο» πρόσθεσε.

«Έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος από χθες, άλλα υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς».

Αυτό σημείωσε, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα απο τις Βρυξελλες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, αναφερόμενος στην κατασταση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς.

Το Βrussels Group συνεχίζει τη δουλειά του, ανέφερε ο Επίτροπος, επαναλαμβάνοντας ότι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκονται ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας και η δημόσια διοίκηση.