Ελληνική startup που αντέχει στην κρίση ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση $4 εκατ.

Ελληνική startup που αντέχει στην κρίση ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση $4 εκατ.

Η Trasnifex έχει καταφέρει να σηκώσει 6,5 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο.

Μια εξαιρετικά σημαντική χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. δολαρίων, εξασφάλισε η startup Transifex, στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης από την Toba Capital και VC επενδυτές όπως η Arafura Ventures και NEA καθώς και angel investors, όπως τον Ilya Sukhar – ιδρυτή και CEO της εταιρείας υποδομών Parse.

Εν μέσω κρίσης και μεγάλης υποχώρησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία από την Πάτρα που βρέθηκε και στη φετινή λίστα 40 under 40 του Fortune, υπερκέρασε τις δυσκολίες και συνέχισε την πορεία της στον χώρο της πληροφορικής.

Η Transifex γεννήθηκε στην Πάτρα το 2009 και αποτελεί μια πλατφόρμα μεταφράσεων που απευθύνεται σε εταιρείες πληροφορικής και χάρη στην οποία σήμερα οι εταιρείες μπορούν να διαχειριστούν τη διάθεση περίπλοκων έργων λογισμικού σε δεκάδες γλώσσες και να έρθουν σε επαφή με μεταφραστές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μετάφραση.

Η εταιρεία του Δημήτρη Γλέζου ανακοίνωσε το 2014 συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων από κορυφαίους διεθνείς επενδυτές. Η Transifex έχει καταφέρει να χαράξει το δικό της δρόμο απασχολώντας ήδη άτομα στο γραφείο της Αθήνας, και σύντομα αναμένεται να διπλασιάσει το δυναμικό της. Αξίζει να σημειωθεί πως τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται στην «Μέκκα» των startups, Silicon Valley.

Υπολογίζεται πως για να φτάσει μια εταιρεία το 90% του online κοινού, μια startup χρειάζεται να προσαρμόσει το περιεχόμενο της σε 25 γλώσσες. Δεδομένου δε, πως εντός της επόμενης πενταετίας περισσότεροι από το 80% των ενηλίκων θα διαθέτουν «έξυπνες συσκευές» και περισσότερες γλώσσες θα είναι «διαθέσιμες» online, οι εταιρείες θα είναι αναγκαίο να προσαρμοστούν στα νέα αυτά δεδομένα και απαιτήσεις.

Η Transifex βρέθηκε στην 22η θέση της λίστας του Fortune 40 under 40. Δείτε την εδώ ολόκληρη