Ελληνική τέχνη στις βιτρίνες του Hermès της Νέα Υόρκης

Ελληνική τέχνη στις βιτρίνες του Hermès της Νέα Υόρκης

Ο Νίκος Γεωργίου, εικαστικός που εργάζεται στην Αμερική, παίρνει τη σκυτάλη και αναλαμβάνει την «διακόσμηση» του καταστήματος της Νέας Υόρκης. 

Κάθε χρόνο ο οίκος Hermès επιλέγει έναν εγχώριο καλλιτέχνη για να παρουσιάσει την δική του ιστορία μέσα από το έργο του στις βιτρίνες του, κάπως έτσι τα μαγαζιά μετατρέπονται σε καμβάδες, πάνω στους οποίου «δημιουργούν» οι εικαστικοί.
Πριν μερικούς μήνες, οι βιτρίνες του καταστήματος των Αθηνών γέμισαν με έργα της Τούλας Πλουμή. Η γλυπτική σύνθεση με τίτλο «Transitions Matter» στις τέσσερις βιτρίνες επικεντρώθηκε στην έννοια της μεταμόρφωσης και παρουσίασε ένα περιβάλλον το οποίο δίνει έμφαση στη μετάλλαξη των υλικών.

Τούλα Πλουμή
Τούλα Πλουμή
Τούλα Πλουμή

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου αυτού καλλιτεχνικού πρότζεκτ, Vitrine d’Artiste, ένας ακόμα Έλληνας καλλιτέχνης θα αφήσει το στίγμα του στον γαλλικό οίκο. Ο λόγος για τον Νίκο Γεωργίου που ζει και εργάζεται στη Τουσόν της Αριζόνα και θα παρουσιάσει το έργο του στο κατάστημα της Νέας Υόρκης.

Ο εικαστικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tisch School of the Arts, με BFA στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ανέλαβε τις βιτρίνες της μπουτίκ στην λεωφόρο του Μάντισον παρουσιάζοντας την δική του εγκατάσταση, «Alchemical Art: Changing of the Form».

Μέσα από 25 γλυπτά ο εικαστικός προσπαθεί να δείξει πως έχει αλλάξει η θέση του έντυπου λόγος εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των ατόμων που ενημερώνεται από το διαδίκτυο ή επιλέγουν να διαβάσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

Έργα που ισορροπούν μεταξύ γλυπτικής και ζωγραφικής και εντυπωσιάζουν κάθε περαστικό.

«Η τέχνη μου είναι εμπνευσμένη από το θάνατο του γραπτού λόγου . Το έντυπο υλικό γίνεται έργο τέχνης του 21ου αιώνα. Ένας φόρος τιμής στις εκδόσεις και την τυπογραφία που πεθαίνουν, αλλά γίνονται Τέχνη.» δήλωσε ο Νίκος Γεωργίου στο culturedmag.

Εμείς ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια και ότι ο γραπτός λόγος έχει πάντα τη δική του ιδιαίτερη θέση, αλλά δε μπορούμε να μην θαυμάσουμε το έργο του.

1/2