Ελληνικό «1-2» στο επί κοντώ: Η «χρυσή» Στεφανίδη και η «ασημένια» Κυριακοπούλου

Ελληνικό «1-2» στο επί κοντώ: Η «χρυσή» Στεφανίδη και η «ασημένια» Κυριακοπούλου
epa06939059 (from left) Third placed Holly Bradshaw of Great Britain, winner Ekaterini Stefanidi of Greece and second placed Nikoleta Kiriakopoulou of Greece celebrate after the women's Pole Vault final at the Athletics 2018 European Championships, Berlin, Germany, 09 August 2018. EPA/CHRISTIAN BRUNA

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων από εμένα και τη Νικόλ», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά τη νίκη της.

Το χρυσό μετάλλιο με 4.85μ (νέο ρεκόρ αγώνων) κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο, όπου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ. Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.80, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με την κορυφαία μέχρι τώρα επίδοση φέτος στην Ευρώπη (4.85μ), κατετάγη 4η με 4.70μ.

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού στίβου, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα στις διεθνείς διοργανώσεις, τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 4.96μ, όπου όμως είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει ασημένιο και το 2014 στη Ζυρίχη.

Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30.

Χαρούμενες και ενθουσιασμένες από την επιτυχία τους να ανεβούν στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου ήταν μετά τον αγώνα τους στο επί κοντώ οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. «Είναι μια μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων από εμένα και τη Νικόλ. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έχεις προετοιμαστεί καλά σε μεγάλους αγώνες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για ένα, αφού αντιμετώπισα πρόβλημα τραυματισμού στο ξεκίνημα της σεζόν. Πίστευα ότι η Σιντόροβα θα πήγαινε για τα 4.85μ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ελπίζω να είμαι υγιής πρώτα απ΄ όλα και θα έρθουν και άλλες επιτυχίες», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά τη νίκη της στον τελικό.

«Είχα πει από πριν ότι θα γίνει ένας συγκλονιστικός αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα πολύ και ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας και άρχισαν σιγά σιγά να μου βγαίνουν και υψηλά άλματα. Ήταν ένας αγώνας απολαυστικός με πολλές ανατροπές. Ήταν σημαντικό για μένα το μετάλλιο που κέρδισα αφού επέστρεψα στο στίβο μετά τη γέννηση του παιδιού μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής, σε όλους όσους με στήριξαν, την ομοσπονδία και τους χορηγούς μου», είπε από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Αλέξης Τσίπρας: Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου σας ευχαριστούμε

Τις ευχαριστίες του για την επιτυχία των ελληνικών χρωμάτων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μετά τα μετάλλια στο άλμα επί κοντώ των Κατερίνας Στεφανιδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Οι ελληνικές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου φέρνουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας. Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου σας ευχαριστούμε γι’ αυτή την ιστορική επιτυχία στο άλμα επί κοντώ. #EC2018 #Berlin2018», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του.

Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια στις Ελληνίδες αθλήτριες Κ. Στεφανίδη και Ν. Κυριακοπούλου για την μεγάλη τους επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο να κατακτήσουν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο άλμα επί κοντώ έδωσε μέσω Διαδικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρυσή η @KatStefanidi και ασημένια η @N_Kyriakopoulou στο #Berlin2018. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά! Εκεί που της αξίζει! Μας κάνατε υπερήφανους ξανά», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής

Συγχαρητήρια για το «μοναδικό επίτευγμα της κατάκτησης του χρυσού και αργυρού μεταλλίου στο ίδιο άθλημα, στο άλμα επί κοντώ», στην Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια  μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, μια πρωτοφανής επιτυχία μια χώρα να κατακτά την πρώτη και τη δεύτερη θέση με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο άθλημα, το άλμα επί κοντώ, έχοντας στον τελικό μια ακόμη αθλήτρια, την Ελένη Πόλακ, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το επίτευγμα των δύο μεταλλίων αποδεικνύει περίτρανα ότι το ταλέντο, το αγωνιστικό ήθος, η αποφασιστικότητα, η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η αποφασιστικότητα ανταμείβονται. Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου για την υπερπροσπάθειά τους και τη μεγάλη διπλή νίκη, συγχαρητήρια στους προπονητές, την Ομοσπονδία τους και όλους όσους στήριξαν τις αθλήτριες μας στην πορεία τους».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

«Πολλά συγχαρητήρια» στην Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου για τη «μεγάλη νίκη» τους στο άλμα επί κοντώ έδωσε με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: «Μετατρέψατε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ελληνική υπόθεση! Σας ευχαριστούμε για την πρωτόγνωρη εμπειρία που μας χαρίσατε.», ανέφερε στο μήνυμά της η κα Γεννηματά.

Το μπράβο του Σταύρου Θεοδωράκη στα δύο κορίτσια του στίβου

«Μπράβο στην Κατερίνα Στεφανίδη και στη Νικόλ Κυριακοπούλου που μας ανέβασαν σήμερα στα ύψη με το χρυσό – αργυρό στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος». Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης. Πρόσθεσε, δε, ότι «Ο ελληνικός στίβος μας χαρίζει χαμόγελα που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά αυτό το καλοκαίρι της θλίψης».