Ελληνογερμανική συνάντηση για τους υδρογονάνθρακες

Ελληνογερμανική συνάντηση για τους υδρογονάνθρακες

Φυσικό αέριο και οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών στην ελληνική επικράτεια θα απασχολήσουν τους Γ. Μανιάτη και Ζ. Γκάμπριελ.

Συνάντηση για τα ενεργειακά ζητήματα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια. Πρόσφατα όπως είναι γνωστό, κυρώθηκαν από τη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών Ιωαννίνων, Πατραϊκού κόλπου και Κατάκολου, ενώ επίκειται η προκήρυξη διαγωνισμού για τα 20 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Στη συνάντηση πρόκειται επίσης να συζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης πιθανής κρίσης εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, καθώς και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει του Πλαισίου «Κλίμα και Ενέργεια 2030». Οι κ.κ. Μανιάτης και Γκάμπριελ είναι δύο από τους πέντε υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ που πρότειναν με κοινή επιστολή να γίνει δεσμευτικός ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας ως το 2030.