Έλον Μασκ εναντίον Ντόναλντ Τραμπ – Ο «άχρηστος», ο «82χρονος» και το Twitter

AFP

Εκκεντρικοί και αμφιλεγόμενοι αμφότεροι, αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, οι κ.κ. Μασκ και Τραμπ βρέθηκαν τα περασμένα 24ωρα να ανταλλάσσουν δημοσίως «πυρά» υπό μορφή καυστικών σχολίων.

Μια – μάλλον απροσδόκητη – κόντρα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ από τη μια πλευρά και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη.

Εκκεντρικοί και αμφιλεγόμενοι αμφότεροι, αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, οι κ.κ. Μασκ και Τραμπ βρέθηκαν τα περασμένα 24ωρα να ανταλλάσσουν δημοσίως «πυρά» υπό μορφή καυστικών σχολίων.

«Ο Έλον (σ.σ. Μασκ) δεν πρόκειται να αγοράσει το twitter. Από ποιον το έχετε ήδη μάθει αυτό; Από εμένα. Τα έχει κάνει μαντάρα (σ.σ. ο Μασκ). Είπε (σ.σ. ο Μασκ) πως δεν έχει ψηφίσει ποτέ Ρεπουμπλικάνο. Δεν το ήξερα. Εμένα πάντως μου είπε πως με είχε ψηφίσει. Είναι απλώς άλλος ένας παρλαπίπας (“bullshit artist”)…», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από το βήμα ομιλίας του στο Άνκορατζ, στην Αλάσκα, στις 9 Ιουλίου.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας Τραμπ, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter την περασμένη Δευτέρα: «Δεν τον μισώ (σ.σ. τον Τραμπ)… αλλά έχει πια έρθει η ώρα για τον Τραμπ να κρεμάσει το καπέλο του και να πλεύσει στο ηλιοβασίλεμα».

Μια ημέρα μετά, στις 12 Ιουλίου, ο Μασκ θα επανερχόταν μάλιστα με νέο tweet: «Ο Τραμπ θα ήταν 82 ετών στο τέλος της θητείας του (σ.σ. μιας νέας θητείας στην προεδρία των ΗΠΑ την περίοδο 2024 – 2028), που είναι πολύ μεγάλη ηλικία για να είναι κανείς διευθύνων σύμβουλος σε οτιδήποτε, πολύ δε περισσότερο διευθύνων των ΗΠΑ. Εάν ο Ντε Σάντις (σ.σ. ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις) είναι υποψήφιος εναντίον του Μπάιντεν το 2024, τότε ο Ντε Σάντις θα κερδίσει εύκολα – δεν χρειάζεται καν να κάνει εκστρατεία.»

Ο 51χρονος Έλον Μασκ πήρε, λοιπόν, δημοσίως θέση ενάντια σε μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως ο ίδιος στηρίζει τον Ρον Ντε Σάντις ως προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στην θέση του Τραμπ.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν άρεσαν καθόλου στον 76χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που αντεπιτέθηκε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί όχι στο twitter από το οποίο αποκλείστηκε αλλά στο δικό του κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Truth Social.

«Όταν ο Έλον Μασκ, που χωρίς τις (σ.σ. κρατικές) επιδοτήσεις θα ήταν άχρηστος, είχε έρθει στον Λευκό Οίκο ζητώντας τη βοήθειά μου για όλα εκείνα τα – ουκ ολίγα – επιδοτούμενα πρότζεκτ του, είτε πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν φτάνουν μακριά, είτε για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που τρακάρουν, είτε για πυραύλους στο πουθενά, λέγοντάς μου πως ήταν μεγάλος οπαδός μου και Ρεπουμπλικανός, θα μπορούσα να του είχα πει “πέσε στα γόνατά σου και ικέτευε” και θα το είχε κάνει…», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του.