Έλον Μασκ: Το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων είναι «τρελό» και συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια

Έλον Μασκ: Το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων είναι «τρελό» και συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια
13 August 2021, Brandenburg, Grünheide: Elon Musk, Tesla CEO, stands at a press event at the Tesla Gigafactory site. On the same day, the CDU Federal Chairman and Minister President of North Rhine-Westphalia, Laschet, visited the Tesla plant currently under construction. The first vehicles are expected to roll off the production line in Grünheide near Berlin from the end of 2021. The US company plans to build around 500,000 units of the compact Model 3 and Model Y series here each year. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/POOL/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild/POOL / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
«Οι χώρες θα έπρεπε να αυξήσουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας», ανέφερε. «Είναι παράλογο από άποψη εθνικής ασφάλειας και κακό για το περιβάλλον να τα κλείσουμε».

Της Erin Prater

Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι είναι «κατά του ανθρώπου» επειδή υποστηρίζουν το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων, μια «παράλογη» κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και το περιβάλλον, έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ο Elon Musk.

«Οι χώρες θα έπρεπε να αυξήσουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας», ανέφερε στο tweet. «Είναι παράλογο από άποψη εθνικής ασφάλειας και κακό για το περιβάλλον να τα κλείσουμε».

Όταν ένας χρήστης παρατήρησε ότι οι οικολόγοι «δεν είναι υπέρ της καθαρής ενέργειας, είναι κατά του ανθρώπου, ο Musk απάντησε: «Κάποιοι είναι πράγματι δυστυχώς κατά του ανθρώπου».

Σε συνέντευξή του τον Μάρτιο στο Business Insider, ο Musk δήλωσε ότι είναι «τρελό να κλείσουμε τα πυρηνικά εργοστάσια τώρα, ειδικά αν βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν φυσικές καταστροφές». Ζήτησε να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά πυρηνικά εργοστάσια και ισχυρίστηκε ότι, δεδομένου ότι η Γερμανία δεν έχει «τεράστιο» κίνδυνο φυσικών καταστροφών, «δεν υπάρχει πραγματικά κανένας κίνδυνος με τα πυρηνικά εργοστάσια».

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια μειώθηκε μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Αλλά η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πηγή ενέργειας, δεδομένης της επακόλουθης έλλειψης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμη και καθώς αυξάνεται παράλληλα η ανησυχία για την πιθανότητα μιας καταστροφής τύπου Τσερνόμπιλ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, που σήμερα κατέχεται από ρωσικά στρατεύματα. Οι Ουκρανοί εργαζόμενοι φέρονται να συνεχίζουν να λειτουργούν το εργοστάσιο υπό την απειλή των ρωσικών όπλων.

Πηγή: Fortune.com