ΕΛΠΕ: Διαπραγματεύσεις για μεταβίβαση κοινού πακέτου μετοχών από Δημόσιο και POIH

ΕΛΠΕ: Διαπραγματεύσεις για μεταβίβαση κοινού πακέτου μετοχών από Δημόσιο και POIH

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Το Ελληνικό Δημόσιο και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A του ομίλου Λάτση, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στα Ελληνικά Πετρέλαια, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν ακόμη την διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και την ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται όμως εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι η Paneuropean ελέγχει το 45,47% των μετοχών της εταιρίας ενώ το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,477%. Η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει τα 2,4 δισ.ευρώ

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ:

Με ανακοίνωσή της σήμερα η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. από τους βασικούς μετόχους της, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., λάβαμε, μετά από σχετικό αίτημά μας και επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωση από τους εν λόγω μετόχους, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο και η POIH ευρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., τη διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και τη ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων.

Σύμφωνα με τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται, όμως, εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Το ΤΑΙΠΕΔ και η POIH θα προβούν στις απαραίτητες ανακοινώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όταν συντρέχουν οι συνθήκες για αυτές.