«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ» – Κορυφαίο στέλεχος της μεγαλύτερης πλατφόρμας metaverse δηλώνει ότι δεν θα ήθελε η εταιρεία του να πουληθεί στη Meta

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ» – Κορυφαίο στέλεχος της μεγαλύτερης πλατφόρμας metaverse δηλώνει ότι δεν θα ήθελε η εταιρεία του να πουληθεί στη Meta
(FILES) In this file photo taken on May 01, 2018 Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during the annual F8 summit at the San Jose McEnery Convention Center in San Jose, California. - Shares of Facebook parent Meta plunged 24 percent in opening trading February 3, 2022, weighing on the Nasdaq and threatening the stock market's four-day winning streak. (Photo by JOSH EDELSON / AFP) Photo: AFP
Το κορυφαίο στέλεχος που θεωρεί «βαρετό» το νέο εγχείρημα του Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook μετονομάστηκε σε Meta για να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες του στο metaverse, αλλά αν ποτέ σχεδίαζε να αγοράσει έναν από τους πιο δημοφιλείς ψηφιακούς κόσμους, το Sandbox, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής λειτουργιών του Sandbox.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης στο CoinDesk το πρωί της Πέμπτης, ο Sébastien Borget, COO του Sandbox, κατέρριψε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο Twitter ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σκεφτόταν να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα metaverse. «Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ», δήλωσε ο Borget σχετικά με την πιθανή εξαγορά του Sandbox, μιας από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες metaverse η οποία ανήκει στην Animoca Brands, από τη Meta.

«Δεν βλέπω καμία συμβατότητα εδώ με αυτό που κάνουμε εμείς», δήλωσε στο CoinDesk. Ενώ ο Borget τονίζει ότι το Sandbox έχει επικεντρωθεί στο να δίνει στους παίκτες πραγματική ιδιοκτησία αντικειμένων όπως η γη μέσα στο παιχνίδι του μέσω non-fungible tokens, η Meta έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

«Διατηρούν μια νοοτροπία όπου θέλουν ως πλατφόρμα να ελέγχουν την ιδιοκτησία των ταυτοτήτων των χρηστών, των δεδομένων των χρηστών τους και του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται από τους χρήστες», ανέφερε ο Borget στο CoinDesk την Πέμπτη.

Η Meta έχασε 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 στην Reality Labs, το τμήμα metaverse της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg σε ένα earnings call. Την Πέμπτη, η μετοχή της Meta έπεσε σχεδόν κατά 25%, χάνοντας σχεδόν 230 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.

Ο Borget δήλωσε επίσης ότι μια εξαγορά θα δημιουργούσε ένα λογιστικό πρόβλημα για τη Meta, επειδή πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα ανήκουν σε ιδιώτες μέσω NFTs. Είπε ότι για να αποκτήσει την Sandbox, η Meta θα έπρεπε να αγοράσει από όλους τους ιδιώτες που κατέχουν γη στην πλατφόρμα.

Εκτός από την ιδιοκτησία των αντικειμένων του παιχνιδιού, είπε ο Borget, το Sandbox έχει σκοπό να είναι διασκεδαστικό. Είναι ένας ανοιχτός κόσμος όπου οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να χτίζουν avatars ή κατασκευές, και να κερδίζουν έσοδα μέσω του μοντέλου play-to-earn που ανταμείβει τους παίκτες με κρυπτονόμισμα. Από την άλλη πλευρά, αυτό που χτίζει η Meta στο metaverse είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, επεσήμανε ο Borget.

«Φαίνεται αρκετά βαρετό», κατέληξε.