Ελβαλχαλκόρ: Αύξησε κερδοφορία και τζίρο το 2017

Ελβαλχαλκόρ: Αύξησε κερδοφορία και τζίρο το 2017

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 1,86 δισ. ευρώ με αύξηση 21,5%.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του ομίλου Ελβαλχαλκόρ τo 2017, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε στους επενδυτές.
Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 21,5% στα 1,86 δισ. ευρώ έναντι 1,53 δισ. ευρώ το 2016.

Ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε θετικά από την αύξηση του όγκου πωλήσεων και από τις ανοδικές τιμές των μετάλλων.

Τα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους και αποσβέσεις (EBITDA) σε ετήσια βάση ανήλθαν σε 160,5 εκατ. ευρώ έναντι 124,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, βελτιωμένα κατά 35,8 εκατ. ευρώ ή 29%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, ανήλθαν το 2017 σε 63,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 98%.

Η μείωση του βιομηχανικού κόστους, η βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών οδήγησε στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της ElvalHalcor διεθνώς και συνετέλεσε στην αύξηση της κερδοφορίας.

Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά στη συγχώνευση που ολοκληρώθηκε την 30η Νοεμβρίου 2017 ως προς το στρατηγικό και επιχειρησιακό μέρος, καθώς και στο μείγμα επενδύσεων της ElvalΗalcor και των θυγατρικών της, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας για βιομηχανική χρήση και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής.