Emirates: «Χρυσή ευκαιρία» για εμας η Ελλάδα

Emirates: «Χρυσή ευκαιρία» για εμας η Ελλάδα
Ο Khalid Al Zarooni, Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της  ελληνικής αγοράς.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει εδώ και 23 χρόνια η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, η οποία διευρύνει διαρκώς το δίκτυό της προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες και νέες συνδέσεις για τους Έλληνες επιβάτες που ξεπερνούν τα 3,1 εκατομμύρια.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,ο Khalid Al Zarooni, Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία μίλησε για τον ρόλο κλειδί που θέλει να διαδραματίσει ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη συνδεσιμότητα της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ίδιος υπενθύμισε τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι αεροπορικές για την παραγωγή οικονομικής αξίας στα κράτη, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως χρυσή ευκαιρία για την Emirates.

“Αρχίσαμε σχετικά πρόσφατα την πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη. Είναι ένα νέο εγχείρημα  που χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η μόνη αεροπορική που εκτελεί τέτοια δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το οικονομικό αποτύπωμα της Emirates στην ελληνική οικονομία μεταφράζεται κατά τον κ. Al Zarooni σε 442 Έλληνες εργαζόμενους σε όλο τον Όμιλο, συμπεριλαμβανομένων 354 μελών πληρώματος και 38 πιλότων. Μάλιστα η συμμετοχή των Ελλήνων στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η αεροπορική από το 2007, είναι αθρόα.

“Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Υποστηρίζουμε τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργούμε επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου. Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι ” πρόσθεσε  ο κ. Al Zarooni.

Ξεκινώντας από δύο πτήσεις την εβδομάδα, η Emirates πλέον προσφέρει καθημερινές συνδέσεις μεταξύ Αθήνας – Ντουμπάι από το 2006, ως η πρώτη αεροπορική που συνέδεσε τις δύο πόλεις. Τρία χρόνια αργότερα, η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να προστεθεί άλλη μια καθημερινή πτήση. Το φετινό καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 40.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα, με σταθερή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Μέσα στην κρίση ήταν από τις αεροπορικές που δεν γύρισαν την πλάτη στην ελληνική αγορά. Τουναντίον, το 2016, και ενώ η ελληνική οικονομία ταλανιζόταν, έχοντας να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, και τα capital controls, ξεκίνησε πτήση μεταξύ Αθήνας -Λάρνακας,  και το 2017 αποφάσισε να συνδέσει την ελληνική πρωτεύουσα με  τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, απευθείας, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Να σημειωθεί πως οι επιβάτες από Ελλάδα που ταξιδεύουν από την Αθήνα προς Ντουμπάι με την Emirates μπορούν να συνδεθούν με προορισμούς σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Ασία.

Τέλος, ως  βασικός εταίρος και επίσημη αεροπορική του Expo 2020, η Emirates θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα ΗΑΕ, για την πρώτη Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια έκθεση που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2020.