Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λίγο μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμβολιάστηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» έφθασε λίγο μετά τις 14:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εμβολιασθεί κατά του Covid-19. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ΕΕ, που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ιδία ημέρα σε όλες τις χώρες κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο «Αττικόν», μετά τον εμβολιασμό του κατά του covid-19. «Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού του πληθυσμού, προσέθεσε τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Ανέφερε ότι σήμερα θα εμβολιασθούν επίσης και οι πρώτοι υγειονομικοί, «τους χρωστάμε τόσα πολλά, έτσι δίνουν το παράδειγμα αλλά παραμένουν και ασφαλείς».

«Καθώς ο εμβολιασμός θα προχώρα και θα διαπιστώνουμε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, οι καχύποπτοι συμπολίτες μας θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και να πάρει ξανά μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», τόνισε προσθέτοντας πως όλα αυτά θα γίνουν πράξη εντός του επομένου 6μηνου.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Λίγη ώρα πριν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε στον «Ευαγγελισμό» δηλώνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι προκειμένου να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Δείτε ακόμα: Ιστορική μέρα με «πρεμιέρα» για το εμβόλιο – Πρώτη η νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού»