Εμβόλιο κινεζικής εταιρείας πήρε έγκριση για την έναρξη δοκιμών «φάσης 3»

pixabay.com

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε χθες πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 19 υποψήφια εμβόλια σε φάση κλινικών δοκιμών.

Η κινεζική Sinovac Biotech εξασφάλισε έγκριση στη Βραζιλία για να ξεκινήσει την τελική φάση δοκιμών σε ανθρώπους του δυνητικού εμβολίου τους κατά της Covid-19, όπως μεταδίδουν οι FT.

Η εισηγμένη στις ΗΠΑ εταιρεία είναι μια από τις δεκάδες βιοφαρμακευτικές ερευνητικές εταιρείες που κάνουν αγώνα ταχύτητας να βρουν, να δοκιμάσουν και να παρασκευάσουν εμβόλιο για την Covid-19, εντός πολύ περιορισμένου χρονικού ορίου σε σχέση με τα χρόνια που θα χρειάζονταν κανονικά για να αναπτυχθούν αντίστοιχα προϊόντα.

Όπως αναφέρουν οι FT, η βραζιλιάνικη θυγατρική της Sinovac έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας να ξεκινήσει την φάση τρία των δοκιμών ασφαλείας, μετά από μια διαδικασία έγκρισης fast-track.

Για την μελέτη, που αναμένεται να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, θα «επιστρατευθούν» σχεδόν 9.000 εργαζόμενοι του τομέα υγείας στη Βραζιλία.

Το εμβόλιο, που αναπτύσσεται από κοινού με τη βραζιλιάνικη βιοϊατρική εταιρεία Butantan, δοκιμάστηκε τον Ιανουάριο σε μακάκους, και στη συνέχεια η εταιρεία έλαβε έγκριση για να δοκιμάσει το εμβόλιο σε ανθρώπους στην Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε χθες πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 19 υποψήφια εμβόλια σε φάση κλινικών δοκιμών.