Εν αναμονή «λευκού καπνού» για τις τηλεοπτικές άδειες – Σήμερα τα αποτελέσματα

Εν αναμονή «λευκού καπνού» για τις τηλεοπτικές άδειες – Σήμερα τα αποτελέσματα
Εκπρόσωποι επιχειρηματιών προσέρχονται για την διαδικασία της δημοπράτησης και διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Αθήνα Τρίτη 30 Αυγούστου 2016. Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι κάτοχοι των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Φρούριο παραμένει το κτίριο της ΓΓΕΕ.

Στην τρίτη του μέρα έχει πλέον εισέλθει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς ακόμη δεν είχε βγει ακόμη “λευκός καπνός” από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το βράδυ της Τετάρτης θα έπρεπε να έχει τελειώσει το κομμάτι της παραχώρησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ενώ κανείς από τα οκτώ σχήματα και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη διαδικασία δεν έχουν οποιαδήποτε επαφή με κανέναν εκτός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Τα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ αναμένεται σήμερα να ανοίξουν, μιας και η διαδικασία τυπικά θα φθάσει στο τέλος της και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα έχουν πλειοδοτηθεί στους δικαιούχους τους.

Παρά τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν από τα πηγαδάκια των δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, αλλά και γενικότερα, καμία ενημέρωση ή είδηση υπάρχει καθώς έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους διανυκτέρευσαν για μία ακόμη νύχτα στα ράντζα που έχουν στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, χωρίς να έχουν επικοινωνία ο ένας με τον άλλον.

Νικητές και ηττημένοι αναμένεται μέσα στην ημέρα να εξέλθουν από την πύλη της ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση.

Ασφαλίστικά μέτρα από τα εν λειτουργία κανάλια

Από το πρωί της Τετάρτης οι τηλεοπτικοί σταθμοί που συμμετέχουν στη διαδικασία αλλά και το Mega, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ίδιας της διαδικασίας, αλλά και εναντίον συγκεκριμένων συμμετεχόντων.

Σε αυτήν την «ανταλλαγή» ασφαλιστικών μέτρων τα οποία έφταναν το απόγευμα της Τετάρτης τα 12, οι υποψήφιοι αγοραστές των τηλεοπτικών αδειών στρέφονται κατά της κυβέρνησης και της απόφασης να διεξάγει με αυτόν τον τρόπο τον διαγωνισμό, αλλά και κατά άλλων συμμετοχών.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τώρα πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Alpha κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Άλλοι δυο φάκελοι με ασφαλιστικά μέτρα κατέφθασαν λίγο μετά τις 15:00 στην πύλη της Γενικής Γραμματείας Τύπου, αυτή τη φορά όμως από την πλευρά της εταιρείας του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, εναντίον όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν αυτή τη στιγμή.