Ένα αεροπλάνο στα μέτρα του καθενός

Ένα αεροπλάνο στα μέτρα του καθενός

Αν δε βρίσκατε αναπαυτικά τα καθίσματα του αεροσκάφους, τώρα μπορείτε να τα... αλλάξετε.

Αρκετοί πιστεύουν πως τα αεροπορικά ταξίδια είναι ο τέλειος τρόπος για να μεταβεί κάποιος στον τόπο των διακοπών του. Τουναντίον θα λέγαμε. Μεγάλες αναμονές , καθυστερήσεις , ακυρώσεις , μικρά καθίσματα… και η λίστα παραπόνων δε σταματά.

Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα προβλήματα, η αεροπορική εταιρεία B / E Aerospace προτείνει μια νέα λύση .

Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την εταιρεία θα επιτρέπει πλέον στους επιβάτες να προσαρμόζουν τα καθίσματα ανάλογα με το ύψος τους, όπως αναφέρει το Business Insider.

Η ιδέα θα περιλαμβάνει θέσεις που θα προσαρμόζονται ανάλογα με τον σωματότυπο του καθενός με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου μηχανισμού. Κάπως έτσι, οι ψηλότεροι επιβάτες θα «κερδίσουν» χώρο στη περιοχή των ποδιών, ενώ τα παιδιά θα «χάσουν» αφού δε τον χρειάζονται.

H ιδέα αυτή είναι αρκετά καινοτόμα υπό την έννοια πως θα δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζει ο καθένας τον χώρο του, αλλά αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα, όπως η πιθανότητα μηχανικών βλαβών ή καθυστερήσεις μέχρι οι επιβάτες να ταξινομηθούν κατά ύψος.