Ένα ακόμη παιδί νεκρό στο Αιγαίο

Ένα ακόμη παιδί νεκρό στο Αιγαίο
Photo:

'Αλλο ένα παιδί νεκρό, σε λέμβο που μετέφερε μετανάστες.

 

Ένα αγοράκι, ενός μόλις έτους, είναι ένα ακόμη θύμα των Τούρκων διακινητών, που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τις μικρασιατικές ακτές προς τη Λέσβο.

Μέσα στη θαλασσοταραχή, χθες στις 11:30, στη θαλάσσια περιοχή της Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε 56 ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και το ενός έτους αγοράκι που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες των μελών του σκάφους, και στη συνέχεια εθελοντών γιατρών και του αγροτικού γιατρού του Μόλυβου, που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, το παιδάκι έχασε τη μάχη για τη ζωή. Στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγη ώρα αργότερα, χθες τα μεσάνυχτα, και πάλι στη βόρεια Λέσβο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος επενέβη σε δύο ακόμα περιστατικά. Στην Εφταλού, διασώζοντας 48 μετανάστες και πρόσφυγες από βυθιζόμενη πλαστική βάρκα και στη θαλάσσια περιοχή Λάνμνας μεταξύ Μολύβου και Συκαμνιάς διασώζοντας 70 ανθρώπους από, επίσης, βυθιζόμενη πλαστική βάρκα.

Από τις 6 το πρωί χθες Πέμπτη και μέχρι σήμερα Παρασκευή το πρωί, σε όλη τη Λέσβο, αποβιβάσθηκαν περί τις 2000 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι 800 από αυτούς αποβιβάσθηκαν από τη δύση του ήλιου χθες και μέχρι σήμερα το πρωί.

Σκάφος με περίπου 200 μετανάστες προσάραξε στη Λέρο

Ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 200 μετανάστες, προσάραξε το πρωί σε αμμώδη ακτή βορειανατολικά της Λέρου. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αποβίβασή τους στη στεριά με τη συνδρομή πλωτών του λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ