Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρύπτο στον κόσμο σταμάτησε τις εγγραφές νέων Κινέζων χρηστών

pixabay.com

Το Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί χρήστες με έδρα την Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στέλνοντας το Huobi token σε χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών.

«Η Huobi Global θα αποσύρει σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τις 24:00 (UTC+8) στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και θα διασφαλίσει την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του. «Θα ενημερώσουμε τους χρήστες για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και λεπτομέρειες μέσω επίσημων ανακοινώσεων, e-mail, μηνυμάτων κειμένου κλπ».

Το Huobi είχε ήδη αναστείλει τις νέες εγγραφές για την ηπειρωτική Κίνα, μετά τις ανακοινώσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας την Παρασκευή, η οποία κήρυξε παράνομες όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και απαγόρευσε τις συναλλαγές με αυτά στο εξωτερικό που εξυπηρετούν χρήστες με έδρα την Κίνα. Το Huobi υποχώρησε κάτω από τα 6 δολάρια στα μεγάλα χρηματιστήρια νωρίς την Κυριακή, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου. Το κρυπτονόμισμα αλλάζει χέρια κοντά στα 7,40 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μια πτώση 18% την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView.

Η τιμή του έχει μειωθεί κατά το ήμισυ μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες και έχει χάσει το 80% της αξίας του από τότε που η Κίνα ανανέωσε την καταστολή των συναλλαγών και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στα μέσα Μαΐου.

Το Bitcoin, ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, σταθεροποιήθηκε από την πτώση της Παρασκευής στα 40.700 δολάρια μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας.

Η ανθεκτικότητα του Bitcoin είναι ίσως ενδεικτική της εμπιστοσύνης των επενδυτών ότι η αυστηρότερη στάση της Κίνας δεν θα επηρεάσει την ακμάζουσα βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Οι αναλυτές ανέφεραν στην CoinDesk την Παρασκευή ότι η πίεση των πωλήσεων σε όλη την αγορά που προέρχεται από τα νέα της Κίνας θα είναι προσωρινή στη χειρότερη περίπτωση.