«Ένα αστέρι γεννιέται»: Ο θρίαμβος Τσιτσιπά στον διεθνή Τύπο

«Ένα αστέρι γεννιέται»: Ο θρίαμβος Τσιτσιπά στον διεθνή Τύπο
epa07307787 Stefanos Tsitsipas of Greece reacts against Roberto Bautista Agut of Spain during the men's singles quarter final match on day nine of the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 22 January 2019. EPA/HAMISH BLAIR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Με την μεγάλη του νίκη, ο Έλληνας τενίστας έγινε ο νεότερος παίκτης που θα αγωνισθεί σε  ημιτελικό στην Μελβούρνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στη Μελβούρνη, αναγκάζοντας σε «υπόκλιση» τις ιστοσελίδες των κορυφαίων ΜΜΕ στον κόσμο.

Ο θρίαμβος του Έλληνα πρωταθλητή επί του Ισπανού Μπαουτίστα Αγκούτ, έγινε πρώτη είδηση στο BBC που σχολίασε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ για να φτάσει στα ημιτελικά».

«Το παραμύθι του Στέφανου Τσιτσιπά στο αυστραλιανό Open συνεχίζεται μετά τη νίκη του επί του Μπαουτίστα Αγκούτ», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.  

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφαλίζει τη θέση του στους ημιτελικούς του αυστραλιανού Open συνεχίζοντας τις νίκες, μετά τον Ρότζερ Φέντερερ νικά και τον Ρομπέρτο Αγκούτ», μεταδίδει η Daily Mail.

«Ο Ελληνας πρωτοπόρος Τσιτσιπας συνεχίζει το ταξίδι του στη Μελβούρνη», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.  

Πρώτο θέμα και στα αθλητικά του CNN, που έγραψε: «Ο σταρ του youtube φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open», ενώ η ιστοσελίδα της γαλλικής L’ Equipe σημείωσε: «Πρεμιέρα στους 4 για τον Τσιτσιπά».

Η γερμανική Bild αλλά και το ιταλικό ANSA είχαν τίτλο: «Πρώτος ημιφιναλίστ στην Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς». Η ισπανική EL PAIS υπογραμμίζει: «Ο Τσιτσιπάς περιμένει τον Ναδάλ», η Marca «Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει σταματώντας τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα», ενώ η Gazzetta Dello Sport έγραψε: «Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά», παρουσιάζοντας αφιέρωμα αλλά και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή. «Ένα αστέρι γεννιέται»: αυτός είναι ο σχολιασμός του επίσημου λογαριασμού του Australian Open στο Twitter, αμέσως μετά την μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Μία νίκη που εξασφάλισε στον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή συμμετοχή στον ημιτελικό του Australian Open, τον πρώτο Grand Slam στην καριέρα του.  

Με την μεγάλη του νίκη, ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος παίκτης που θα αγωνισθεί σε  ημιτελικό στην Μελβούρνη, μετά από τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ, επίσης 20 ετών, στο τουρνουά του 2003, αλλά και σε οποιοδήποτε ημιτελικό Grand Slam από τον Τζόκοβιτς το 2007 στο US Open.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ της Αυστραλίας δόθηκε στην αποκάλυψη του  ειδησεογραφικού πρακτορείου Wide World of Sports, ότι η Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είχε προσεγγίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, όταν ήταν junior, προκειμένου να αγωνιστεί με την ομάδα Davis Cup της Αυστραλίας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα τενιστών της ομοσπονδίας, όμως η απάντηση του, ήταν αρνητική.

«Η ομοσπονδία της Αυστραλίας κάνει σπουδαία δουλειά και στηρίζει πολύ τους τενίστες της χώρας. Όμως, παίζοντας για τη χώρα μου, παίζοντας για την Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορώ να νιώσω», είπε Στέφανος Τσιτσιπάς σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου.