Ένα fund 5,5 δισ. δολαρίων στα χέρια Έλληνα επιχειρηματία

Ένα fund 5,5 δισ. δολαρίων στα χέρια Έλληνα επιχειρηματία

Ο Μιχαήλ Ψαρός βρίσκεται στη λίστα των πλουσιότερων Ελληνοαμερικάνων του κόσμου.

Το να συγκαταλέγεται το όνομά σου στη λίστα των πλουσιότερων Ελληνοαμερικάνων είναι ένδειξη ότι μέσω της επαγγελματικής σου δραστηριότητας έχεις καταφέρει ως επιχειρηματίας να αφήσεις ένα δυνατό «αποτύπωμά» στο χώρο του επιχειρείν. Ο Μιχαήλ Ψαρός, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα The National Herald, έχει αυτή την τύχη, αφού ως Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της KPS Capital Partners διαθέτει ένα από τα πιο σημαντικά σε αξία χαρτοφυλάκια στον κόσμο.

Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους οι επενδύσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό διαχείριση από την KPS Capital Partners, που είναι στην ουσία ο διαχειριστής της KPS Special Situations Funds, ανέρχονται σε 5.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Εταιρείες του Χαρτοφυλακίου της KPS Funds έχουν συνολικά ετήσια έσοδα περίπου $4.5 δισεκατομμύρια, διαθέτουν 93 μονάδες παραγωγής σε 23 χώρες, και απασχολούν περίπου 40,000 συνεργάτες, άμεσα και μέσω κοινοπραξιών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για γόνο οικογένειας μεταναστών από τη Χίο και την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας που γεννήθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια και ανήκει στην κατηγορία των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών. Ο ίδιος σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Georgetown καθώς και στο Πανεπιστήμιο Sophia που βρίσκεται στο Τόκιο και πολύ σύντομα αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αυτό που ονομάζουμε επιχειρηματικότητα, αφού πρώτα έκανε ένα πέρασμα ως επενδυτικός τραπεζίτης στην Bear Stearns.

Από κοινού με τους συνεργάτες του στοχεύει πλέον στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων που χαρακτηρίζονται από μια δυναμική, ενώ μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι η «επανεκκίνηση» επιχειρήσεων που βρίσκονται ένα βήμα πριν το «λουκέτο» ή σε ρευστοποίηση, που βαρύνονται από ιστορικό λειτουργικών ζημιών, που λειτουργούν σε καθεστώς πτώχευσης, ή τέλος απέτυχαν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές τους.

Η καθημερινότητα του κ. Ψαρού είναι αρκετά απαιτητική εάν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκεται σε θέσεις – κλειδιά του Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών όπως: American & Efird, Chassis Brakes International Group, Electrical Components International, Expera Specialty Solutions, Heritage Home Group, και International Equipment Solutions, σε αρκετές από τις οποίες διατηρεί τον τίτλο του Προέδρου. Μάλιστα στο παρελθόν έχει δώσει τα «φώτα» του στο Διοικητικό Συμβούλιο 23 εταιρειών χαρτοφυλακίου της KPS, γεγονός που του επέτρεψε να αποκτήσει εμπειρία και να χτίσει παράλληλα ένα ισχυρό βιογραφικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2013 προχώρησε στη δημιουργία της έδρας The Robin and Michael Psaros Endowed Chair in Business Administration στη Σχολή Οικονομικών McDonough, του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Συμβούλων, ενώ συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές και την Πολιτική του Πανεπιστημίου Georgetown.