Ένα iPhone για κάθε Γάλλο, Βρετανό και Ιταλό!

Ένα iPhone για κάθε Γάλλο, Βρετανό και Ιταλό!

Τι σημαίνουν 74,5 εκατομμύρια πωλήσεις iPhones σε ένα εξάμηνο;

Το απίστευτο ρεκόρ πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου του 2014 για την Apple συνεχίζει να κυριαρχεί τις συζητήσεις σε όλο τον κόσμο.  Στο κλίμα των ημερών, οι αναλυτές του CNN συγκρίνουν τον αριθμό των 74,5 εκατομμυρίων iPhones με διάφορα δεδομένα και προκαλούν εντύπωση με τα ευρήματά τους.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν η Apple θα μπορούσε με αυτό τον αριθμό iPhones να εξοπλίσει άνετα με μια συσκευή κάθε πολίτη της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ιταλίας. Ή με δύο συσκευές κάθε πολίτη του Καναδά!

Το σύνολο των iPhones που πωλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό συσκευών BlackBerry που πωλήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια. Και μόλις 5 εκατομμύρια λιγότερα από το σύνολο των πωλήσεων των Lumia smartphones της Microsoft και της Nokia. Όλων των εποχών!

Αν τοποθετούσαμε τις συσκευές που πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε σειρά θα ξεπερνούσαμε σε μήκος τα 317 μίλια. Μια απόσταση μεγαλύτερη από το ύψος που βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

Οι 74,5 εκατομμύρια πωλήσεις σημαίνει 34.000 iPhones κάθε ώρα, για τους προηγούμενους τρεις μήνες. Ή αλλιώς, εννιά πωλήσεις iPhones κάθε δευτερόλεπτο! Περισσότερα από τις συνολικές πωλήσεις τηλεοράσεων και tablets το αντίστοιχο διάστημα.

Με κέρδη στα 51,2 δισεκατομμύρια  δολάρια, τα έσοδα της Apple για το τελευταίο τρίμηνο υπερτερούν των ετήσιων εσόδων εταιρειών όπως η Cisco, η Disney, η FedEx, η Goldman Sachs και τα McDonald’s. Αλλά ξεπερνούν και το εθνικό ακαθάριστο προϊόν της Κόστα Ρίκα, της Σλοβενιας, της Αιθιοπίας και της Τυνησίας.

Καθόλου άσχημα!