Ένα μικροβιολογικό εργαστήριο… στη τσέπη σας

Ένα μικροβιολογικό εργαστήριο… στη τσέπη σας

Η Scanadu δηιουργεί συσκευές για να κάνετε όλες τις εξετάσεις στο σπίτι σας.

Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας υγείας Scanadu, φέρνει ένα ολοκληρωμένο μικροβιολογικό κέντρο… στη τσέπη σας!

Η εταιρεία, που έχει δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μπορεί να σαρώσει και να ανεβάσει τα αποτελέσματα ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων σε ένα smartphone, κατάφερε να «σηκώσει» 35 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Β, ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει 49,7 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η Scanadu κέρδισε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Qualcomm Tricorder XPRIZE, ενώ η καμπάνια χρηματοδότησης για την συσκευή Scout, μια ιατρική συσκευή που θα μπορούσε να ελέγξει τον ρυθμό της καρδιάς , την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος, «σάρωσε» στο Indiegogo σπάζοντας το ρεκόρ αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 1,6 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα.

Από τότε που ξεκίνησαν οι αποστολές των προϊόντων, η εταιρεία μετρά ήδη περισσότερες από 8.000 παραγγελίες για το Scout, ενώ πρόσφατα δημιούργησε μια νέα συσκευή με το όνομα Scanaflo. Στην ουσία πρόκειται για μια ράβδο πάνω στην οποία μπορεί ο ασθενής να ουρήσει (όπως με τα τεστ εγκυμοσύνης) και στη συνέχεια να εξεταστεί για αίμα αίμα στα ούρα, εγκυμοσύνη και ΣΜΝ.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι απαντήσεις αποστέλλονται στο smartphone σας.

Τέλος, η εταιρεία συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων ώστε να πάρουν την πιστοποίηση και έγκριση για εμπορική χρήση.