Ένα «μίνιμουμ συναίνεσης» ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας από τον Αλέξη Τσίπρα

Ένα «μίνιμουμ συναίνεσης» ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ζήτησε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς η «χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

«Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον διάλογο που είχαν οι δύο πριν τη συνάντησή τους που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπούλιας είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα.

«Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει», είπε ο κ. Τσίπρας.