Ένα νέο «αόρατο τρένο» στην Ιαπωνία

Ένα νέο «αόρατο τρένο» στην Ιαπωνία

Η νέα σειρά ταχέων τρένων έχει στόχο να «δένει απόλυτα με το τοπίο». 

Η ιαπωνική εταιρεία σιδηροδρόμων Tokyo – Seibu Railway θέλει να γιορτάσει την 100η επέτειό της το 2018 εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά ταχέων τρένων, τα οποία θα «δένουν απόλυτα με το τοπίο».

Ο Seibu Railway είναι ένας ιαπωνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα το Τοκοροζάβα της Ιαπωνίας και κύριες επιχειρήσεις στον τομέα των σιδηροδρόμων, του τουρισμού και των ακινήτων.

Τα νέα αυτά τρένα θα έλεγε κανείς ότι θα είναι περισσότερο «αντανακλαστικά» παρά αόρατα και θα έχουν στόχο την απόλυτη εναρμόνησή τους με το τοπίο, ενώ το σχέδιο θα έχει την υπογραφή της διάσημης αρχιτέκτονα Kazuyo Sejima.

Η Sejima είναι γνωστή για τα μοντερνιστικά στοιχεία της και το 2010, μάλιστα, έλαβε το βραβείο Pritzker μαζί με τον συνεργάτη της Ryue Nishizawa. Πρόκειται για ένα τιμητικό βραβείο που απονέμεται αποκλειστικά σε αρχιτέκτονες, των οποίων τα έργα συνδυάζουν το ταλέντο, τη δέσμευση και το όραμα.

Σύμφωνα με τη γνωστή αρχιτέκτονα τα εξωτερικά βαγόνια θα είναι καλυμμένα με ημι-διαφανείς καθρέφτες, ενώ στο εσωτερικό τους οι ταξιδιώτες θα νιώθουν σαν να βρίσκονται σε ένα άνετο σαλόνι.

Τα οχήματα θα κατασκευαστούν από την εταιρεία Hitachi Ltd και θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά το 2018.