Ένα «πράσινο» σπίτι για σκύλους

Ένα «πράσινο» σπίτι για σκύλους

Το σπίτι έχει κατασκευαστεί από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά ενώ χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για την ηλεκτροδότησή του.

Πάρα πολλά σπίτια γίνονται, σήμερα, «πράσινα». Και δεν μιλάμε μόνο για σπίτια που προορίζεται να κατοικηθούν από ανθρώπους. Εν όψει του επερχόμενου διαγωνισμού Carmel Canine Cottages Competition, το Studio Schicketanz παρουσίασε ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπιτάκι για σκυλάκια. Το ονόμασε «Doggy Dreamhouse».

Ένα χαλί από γρασίδι ανεβαίνει μια ράμπα στο πλάι του σπιτιού για το αγαπημένο τετράποδο και καλύπτει όλη την οροφή, μειώνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό. Ενώ για να μην ζεσταίνεται υπάρχει και ανεμιστήρας που κινείται με ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, η οροφή είναι εξοπλισμένη με βρύση, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα, με την κίνηση του τετράποδου, αλλά και με σιφόνι για τον καθαρισμό της στέγης.

Στη μία πλευρά της κατοικίας, κάτω από το επικλινές γρασιδένιο μονοπάτι για την οροφή, ανοίγει συρτάρι, όπου μπορούν να τοποθετηθούν παιχνίδια και σνακ για το σκυλάκι.

Το «Ονειρεμένο σπιτάκι για σκυλάκια» που κατασκεύασε, το με έδρα την Καλιφόρνια, στούντιο, θα παρουσιαστεί στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Την τελευταία μέρα, θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία για την Αποτροπή Βάναυσης Συμπεριφοράς στα Ζώα (SPCA) της κομητείας του Μόντερεϊ.

Δείτε ακόμη: Τώρα μπορείτε να διασκεδάσετε σε beach bar με… τον σκύλο σας