Ένα Startup Weekend με στόχο την παραγωγή καινοτόμων ιδεών στο πεδίο της δημοσιογραφίας

Ένα Startup Weekend με στόχο την παραγωγή καινοτόμων ιδεών στο πεδίο της δημοσιογραφίας

Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20 με 22 Μαΐου στο Impact Hub Athens.

Με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και με τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία του Παντείου Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα διοργανώνεται   το πρώτο Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism, στις 20-22 Μαΐου στο Impact Hub Athens.

Με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, δημιουργικοί άνθρωποι με πάθος και διάθεση να αλλάξουν τον κόσμο καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους στο πεδίο της δημοσιογραφίας και της παραγωγής περιεχομένου ανατρέποντας το πεδίο των Μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες τόσο της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και της συνεργατικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας .

Κύριος ομιλητής και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism θα είναι ο Jeremy Kaplan, Director of Education, Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism, CUNY Graduate School of Journalism, ο οποίος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Το Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών παγκοσμίως, που έχει οργανώσει περισσότερες από 2900 συναντήσεις σε 150 χώρες τα τελευταία χρόνια.

Πώς λειτουργεί το event

Δικαίωμα συμμετοχής στο Athens Startup Weekend—Entrepreneurial Journalism έχουν όλοι όσοι αγαπούν το ευρύτερο πεδίο των ΜΜΕ, φοιτητές και επαγγελματίες. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να αναπτύξουν τη δική τους ιδέα εντός τριών ημερών.

Αναλυτικότερα, σε 54 ώρες οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. Κατά την διάρκεια του event, έμπειροι μέντορες συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους Την Κυριακή, 22 Μαΐου, οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το έργο τους μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα και την πρωτοτυπία του επιχειρηματικού πλάνου.

Αίτηση συμμετοχής/Εγγραφή
Τα εισιτήρια για το Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism  διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό. Για περισσότερες πληροφορίες της εκδήλωσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: athensmedia@startupweekend.org, ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης ή την σελίδα στο Facebook.