Ένα στοιχείο που βρίσκεται σε αφθονία στο σύμπαν είναι και πάλι της μόδας

Ένα στοιχείο που βρίσκεται σε αφθονία στο σύμπαν είναι και πάλι της μόδας
24 July 2020, Bavaria, Garching: The fuel cell system of a drivetrain exhibit, which is equipped with two 700 bar tanks for a total of 6 kilograms of hydrogen and which in this form can be accommodated in a BMW X5, is on display in a research centre of the car manufacturer BMW. Federal Minister Altmaier visits the research centre to inform himself about the state of development of hydrogen fuel cell technology. Photo: Matthias Balk/dpa Photo: AFP

της Katherine Dunn

Μία είναι η λέξη που τείνει να επαναλαμβάνεται συνεχώς στις συζητήσεις που αφορούν την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση: υδρογόνο.

Αυτοκίνητα και φορτηγά που θα κινούνται με υδρογόνο, εργοστάσια που θα τροφοδοτούνται με υδρογόνο – εδώ και χρόνια όλα αυτά θεωρούνται καθαρές εναλλακτικές των οχημάτων και των βιομηχανιών που καίνε βρώμικα ορυκτά καύσιμα.

Ακόμα καλύτερη για τον πλανήτη θα ήταν η χρήση «πράσινου» υδρογόνου, που είναι πιο καθαρό στην πηγή του. Και είναι αυτό ακριβώς που προσελκύει την προσοχή του κόσμου αυτές τις μέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση αποκάλυψε το σχέδιό της να κάνει το πράσινο υδρογόνο βασικό άξονα της «πράσινης βιομηχανικής επανάστασης» με τη σχετική κρατική χρηματοδότηση να ανέρχεται στις 500 εκατομμύρια λίρες.

Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται στον απόηχο παρόμοιων πρωτοβουλιών σε Αυστραλία, Γαλλία και Νότια Κορέα.

Και οι εταιρείες φαίνεται κι αυτές να επιδεικνύουν ενδιαφέρον. Νωρίτερα μέσα στον Νοέμβρη, η BP και η Ørsted, ο δανέζικος κολοσσός της αιολικής ενέργειας, ανακοίνωσαν ένα κοινό πρότζεκτ για τη δημιουργία ενός αιολικού εργοστασίου υδρογόνου στη Γερμανία.

Όλη αυτή η διάθεση για καινοτομία με το υδρογόνο εξηγείται εύκολα. Το υδρογόνο είναι ένα στοιχείο που βρίσκεται άφθονο στο σύμπαν και θεωρείται μια ελκυστική εναλλακτική προς το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τομείς που μολύνουν πολύ, όπως οι αεροπορικές μεταφορές, η χαλυβουργία και η ναυτιλία – τομείς που μπορούν μέσω του υδρογόνου να ξεφορτωθούν τον άνθρακα.

Πάντως, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το υδρογόνο δεν είναι κατ’ ανάγκη πράσινο – αυτό εξαρτάται από το πώς δημιουργήθηκε.

«Επί της παρούσης, το υδρογόνο δεν είναι ένα καθαρό καύσιμο, γενικώς» λέει ο Roman Kramarchuk, επικεφαλής δεδομένων ενέργειας στην S&P Global Platts. «Ίσως βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε το υδρογόνο με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον ηλεκτρισμό».

Για να δημιουργηθεί υδρογόνο, απαιτείται η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης. Εάν αυτή η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από άνθρακα, τότε το υδρογόνο δεν θα είναι πράσινο. Για να θεωρηθεί οικολογικό, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνεπώς, το μέλλον του πράσινου υδρογόνου εξαρτάται εγγενώς από την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλού κόστους από πηγές όπως ο άνεμος και ο ήλιος.