Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» travelplanet24 και airtickets

Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» travelplanet24 και airtickets

Σε πολύ δύσκολη θέση ο όμιλος Tripsta, που προχώρησε σε απολύσεις εργαζόμενων.

Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» φαίνεται πως βρίσκεται η Tripsta SA (Τravelplanet24 και airtickets), ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία κρατήσεων εισιτήριων στη ΝΑ Ευρώπη.

Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όμως, από ό,τι φαίνεται, οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της. Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Χθες ο δημιουργός της εταιρείας, Φίλιππος Μπρίνκμαν, τους συγκέντρωσε και τους ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων (περίπου 180 άτομα).

H εταιρεία κατέβαλε αποζημιώσεις στο σύνολο του προσωπικού της, ενώ η διεύθυνση ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Οι εργαζόμενοι, παρότι πήραν τις αποζημιώσεις τους, θα παραμείνουν στην εταιρεία για μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και να εξυπηρετούνται όσοι ήδη έχουν αγοράσει εισιτήρια από την πλατφόρμα της εταιρείας.