Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της Β&F στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της Β&F στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών και το χρηματιστήριο έκλεισε στις 568,38 μονάδες με πτώση 10,54%. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα «σελίδα» για την εταιρεία που άντλησε κεφάλαια ύψους 25 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον όμιλο εταιρειών B&F, στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του εταιρικού του ομολόγου.

Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησαν η Σοφία Μπιθαρά, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο Βασίλης Μπιθαράς, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της B&F.

Συνολικά διατέθηκαν 25.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 25.000.000 εκ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%.

Πρόκειται για το ενδέκατο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εταιρείες αυτές να αντλούν σημαντικά κεφάλαια με επιτόκια τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 3,10 και 5,5%.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, για την εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου επεσήμανε: «Η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης εταιρικών ομολόγων, αυτή τη φορά εμπλουτίζεται με τους τίτλους που εξέδωσε μια μικρομεσαία παραγωγική επιχείρηση, η B&F Ενδυμάτων. Η επιτυχημένη άντληση 25 εκατ. ευρώ προσδίδει στην εταιρεία σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, και στους επενδυτές μια καλή ευκαιρία να τοποθετήσουν τα χρήματά τους με καλές αποδόσεις. Προσδοκία όλων μας είναι να ακολουθήσουν και άλλες ΜμΕ επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα αγορά».

Ο Νίκος Πορφύρης, επιτελικός διευθυντής λειτουργίας και ανάπτυξης αγορών του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού συνεχάρη τη διοίκηση της εταιρείας, τους αναδόχους και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, επισήμανε: «Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο του 2018 και το ενδέκατο από το 2016, με συνολικό ύψος εκδόσεων 901,5 εκ. ευρώ. H αυξανόμενη διασπορά σε κλάδους και δραστηριότητες, αλλά και η ποικιλία στα μεγέθη των εκδοθέντων τίτλων, επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί ένα σταθερό και αξιοποιήσιμο κανάλι παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις».

Ο Γιώργος Μπιθαράς, γενικός διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της B&F δήλωσε: «Με την ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης του ομολόγου μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το επενδυτικό κοινό, την Τράπεζα Πειραιώς, την Euroxx Χρηματιστηριακή, την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τους λοιπούς αναδόχους για την εμπιστοσύνη ώστε να κάνουμε πράξη το όραμά μας. Η επιτυχής έκδοση του ομολόγου αποτελεί ευθύνη για τη διοίκηση της εταιρείας μας και δίνει σαφέστατα ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο B & F. Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί την «αλλαγή σελίδας» για τον όμιλό μας, ενώ εκ παραλλήλου ανοίγει νέες προοπτικές για άντληση κεφαλαίων από παρομοίου μεγέθους υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις».