Έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός διαρκείας. 

Η εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου τέθηκε πριν από λίγο σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από ένα κύμα επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.

Η εκεχειρία, η οποία με βάση τη συμφωνία θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός διαρκείας, τέθηκε σε ισχύ στις 08:00 ώρα Ελλάδος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ήχησαν οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ μέχρι και βόρεια, σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της τριήμερης εκεχειρίας που συμφωνήθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, είπε εκπρόσωπος του στρατού. «Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα αποσυρθούν σε θέσεις άμυνας έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα διατηρήσουμε αυτές τις αμυντικές μας θέσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Λωρίδα της Γάζας για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες σήραγγες λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η νέα, τριήμερη εκεχειρία.

Διαβάστε ακόμη: 

Η τελευταία επένδυση του Κατάρ είναι στο… ισραηλινό ποδόσφαιρο