Ένας αντίπαλος της WeWork ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο, παρότι τα γραφεία παραμένουν κλειστά

Ένας αντίπαλος της WeWork ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο, παρότι τα γραφεία παραμένουν κλειστά
epa07840723 A door to a WeWork co-working space in New York, New York, USA, 13 September 2019. The We Company, the parent company of WeWork, is planning an initial public offering later this month, but recent estimates of the company's value have been below 15 billion USD which are substantially lower than early estimates, which were as high as 47 billion USD. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Industrious, μια νεοσύστατη εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 95 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Bloomberg την Παρασκευή ότι έχει αρχίσει να συζητά με επενδυτές τραπεζίτες για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

της Lucinda Shen

Κάποτε είχε χρηματιστηριακή αξία 47 δισ. δολάρια, αλλά πλέον η WeWork (που δραστηριοποιείται στο χώρο των συνεργατικών χώρων εργασίας) έχει δει την αποτίμησή της να πέφτει στα 2,9 δισ. δολάρια, καθώς ο κορωνοϊός επιδείνωσε τα προβλήματα της εταιρείας που υποστηρίζεται από τη SoftBank.

Τώρα ένας ανταγωνιστής της προετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο σύντομα.

Η Industrious, μια νεοσύστατη εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 95 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Bloomberg την Παρασκευή ότι έχει αρχίσει να συζητά με επενδυτές τραπεζίτες για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο που προβλέπεται για την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι θα συμπεριλάβει τη Mary Hogan Preusse, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kimco Realty, στο διοικητικό της συμβούλιο. Η Hogan Preusse θα είναι η πρώτη γυναίκα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τα νέα έρχονται σε μια στιγμή που, λόγω πανδημίας, κλείνουν οι χώροι εργασίας και μειώνεται η οικονομία της κοινής χρήσης. Είναι, δηλαδή, μια δύσκολη συγκυρία για τους συνεργατικούς χώρους εργασίας.

Όπως και οι συνεργάτες της, η Industrious έκανε περικοπές, απολύοντας το 18% του εργατικού δυναμικού της (90 υπαλλήλους) τον Απρίλιο. Άλλοι 64 έλαβαν άδεια άνευ αποδοχών.

Σε αντίθεση με τη WeWork, γνωστή για την άμεση μίσθωση χώρων εργασίας σε εταιρείες, η Industrious στρέφεται προς συμφωνίες κοινής χρήσης με ιδιοκτήτες, οπότε η εταιρεία δεν χρειάζεται να «επενδύσει εκατομμύρια για να κάνει επισκευές στο χώρο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, James Hodari, στο Fortune πέρυσι.

Η IWG, ένας άλλος ανταγωνιστής, προσπάθησε επίσης να μειώσει την έκθεση σε κίνδυνο μέσω franchise του εμπορικού της ονόματος, αντί να νοικιάζει τους ίδιους τους χώρους των γραφείων.