Ένας δημιουργικός διαγωνισμός για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα μέσα από ψηφιακά εργαλεία

Ένας δημιουργικός διαγωνισμός για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα μέσα από ψηφιακά εργαλεία

H PRAKSIS σε συνεργασία με την ΕΔΕΕ και την Google βοηθούν τους πρόσφυγες με κάθε μέσο.

Την διοργάνωση δημιουργικού διαγωνισμού για διαφημιστικές εταιρείες ανέλαβε η PRAKSIS σε συνεργασία με την ΕΔΕΕ και την Google, με στόχο την χρήση ψηφιακών εργαλείων για τη δημοσιοποίηση των δράσεων της οργάνωσης για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων, αλλά και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το προσφυγικό ζήτημα.

Η επιλογή των νικητριών συμμετοχών έγινε απο επταμελή επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη διαφημιστικών εταιριών, της ΕΔΕΕ και της PRAKSIS, και γνώμονα τόσο τη δημιουργικότητα όσο και την άμεση αποτελεσματικότητα και στόχο τη διάχυση του έργου της ΜΚΟ.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης της Google “Creative Sandbox”, η οποία έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Gazarte την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην ομάδα της εταιρείας Digital Minds για μία πρόταση που ξεχώρισε για τη δημιουργικότητά της και που θα υλοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2016. Το βραβείο περιλαμβάνει το ταξίδι της νικητήριας ομάδας στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και το YouTube Space Νew York, ένα πολυχώρο δημιουργίας.
Το δεύτερο και τρίτο βραβείο πήραν αντίστοιχα οι ομάδες της Isobar – iProspect και της OgilvyOne.

Eκ μέρους της ομάδας της Digital Minds, o Κώστας Χαμαλίδης, Managing Director, δήλωσε:
“Είμαστε πολύ περήφανοι που η ιδέα που σκεφτήκαμε κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό δημιουργικότητας της ΜΚΟ PRAKSIS με θέμα το προσφυγικό ζήτημα. Ευελπιστούμε ότι με αυτή την καμπάνια το κοινό θα ευαισθητοποιηθεί και θα συμμετέχει ενεργά υποστηρίζοντας την πολύ σημαντική προσπάθεια της PRAKSIS.”.

Ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος Δ.Σ. PRAKSIS, δήλωσε: “νοιώθουμε μεγάλη εκτίμηση και τιμή όταν βλέπουμε την αγωνία μας και τον αγώνα μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης να την μοιράζονται με το δικό τους τρόπο και με επικοινωνιακά αλλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Για εμάς, τους ανθρώπους της PRAKSIS, όλη αυτή η διαδικασία είχε έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είδαμε πως η εργασία μας στο πεδίο μπορεί να περάσει μέσα από τα κανάλια της επικοινωνίας και της διαφήμισης στο ευρύ κοινό ή και σε κοινά και ομάδες πληθυσμών που μέχρι πρότινος δεν θα μπορούσαμε να αγγίξουμε. Είδαμε προτάσεις ευφάνταστες που αποδεικνύουν ότι η δύναμη της εικόνας συνδυασμένη με το μεράκι της δημιουργίας μπορούν να επιφέρουν μεγάλες καινοτομίες ακόμη και για ζητήματα –όπως το προσφυγικό- που διστάζει κανείς να αγγίξει ή δεν γνωρίζει πώς να τα αγγίξει!
Η συνεισφορά της Google σε αυτή την διαδικασία αλλά και η συνδρομή της ΕΔΕΕ ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να καταλήξουμε στην πρόταση αυτή που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της PRAKSIS σε αυτή την χρονική στιγμή και με τα λίγα μέσα που διαθέτει.
Αυτές τις στιγμές μόνο με ένα χαρακτηρισμό μπορούμε να τις αποδώσουμε: συναστρία ζωής, για πράξεις ζωής και με νόημα. Το νόημα και την εγγύτητα ελπίζουμε να την αφουγκραστεί το κοινό μέσα από τα προτεινόμενα κανάλια επικοινωνίας της καμπάνιας που η Digital Minds σχεδίασε και προκρίθηκε να υλοποιήσει. Τα υπόλοιπα θα χαρούμε να τα δούμε στον αέρα του διαδικτύου.”