Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 10 καλύτερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 10 καλύτερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πάνος Ξενοκώστας βρίσκεται στη λίστα των top-10 επιχεηρματιών των European Business Awards.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πάνος Ξενοκώστας αναδείχθηκε μεταξύ των 10 καλύτερων ευρωπαίων επιχειρηματιών, ενώ η ΟΝΕΧ συγκαταλέγεται στις 110 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, οι οποίες περνούν στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού.

Η ΟΝΕΧ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διεκδικεί το βραβείο «The RSMEntrepreneur of the Year», λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο του «Ruban d’ Honneur» για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από αυστηρή επιλογή ανάμεσα σε περισσότερες από 24.000 υποψήφιες εταιρείες από όλη την Ευρώπη.

Ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, διαγωνίζεται με άλλους 9 υποψηφίους από την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τη Σουηδία τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Τουρκία και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη στην κατηγορία «The RSM Entrepreneur of the Year», διεκδικώντας το βαρύτιμο τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαίου Επιχειρηματία.

Ο κ. Ξενοκώστας τόνισε σε δήλωσή του: «Η αναγνώριση της ΟΝΕΧ μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας χαροποιεί και μας γεμίζει ευθύνη. Το να είσαι σημείο αναφοράς για τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες αποτελεί μεταξύ άλλων και την ύψιστη αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων σου, που είναι και η ψυχή του Ομίλου.

»Σε ένα περιβάλλον, όπου η επιβίωση είναι ταυτόχρονα πρόκληση και κατόρθωμα, εμείς επιμένουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και στην επιτυχημένη διεθνή παρουσία των ελληνικών εταιρειών, να επενδύουμε στην ίδια την Ελλάδα. Η επιτυχία ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά. Με οδηγό τις αξίες, το πάθος και την επιμονή μου στο στόχο διαγωνίζομαι ξανά στον τελικό, για να δώσουμε σάρκα και οστά στην ελπίδα ότι η μέρα που η χώρα μας θα βγει νικήτρια είναι κοντά, ευελπιστώντας να τιμήσουμε την Ελλάδα και τον Απανταχού Ελληνισμό».

Η επόμενη πρόκληση είναι η τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού, με την ανακήρυξη των νικητών στην επίσημη εκδήλωση που θα γίνει τον Ιούνιο στο Λονδίνο.

Η Οnex Technologies Group είναι ένας πολυεθνικός τεχνολογικός και επενδυτικός Όμιλος με παρουσία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως ο Αεροπορικός, η Νανοτεχνολογία, η Ασφάλεια Κρίσιμων Υποδομών και η Πολιτική Προστασία.

Η επενδυτική της δραστηριότητα επεκτείνεται στις ΗΠΑ και στις χώρες της ευρύτερης περιοχής την Μεσογείου, με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.