Ένας φάρος της Lenovo για το σπίτι

Ένας φάρος της Lenovo για το σπίτι

Μια εναλλακτική πρόταση από τη Lenovo για την αποθήκευση των αρχείων σας.

Η Lenovo ανακοίνωσε στη 2014 International Consumer Electronics Show μία συλλογή συσκευών για το σπίτι που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν media και περιεχόμενο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το Lenovo Beacon Personal Cloud Storage. Το Beacon είναι η πρώτη προσωπική συσκευή cloud αποθήκευσης της Lenovo που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται εύκολα multimedia δεδομένα μέσω οποιουδήποτε υπολογιστή ή κινητού από το σπίτι ή από απόσταση. Χρησιμοποιώντας το Android app που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Beacon, οι χρήστες μπορούν ακόμα και να μετατρέπουν το smartphone τους σε χειριστήριο για την προσωπική τους συσκευή αποθήκευσης cloud.

Διαβάστε ακόμη: Η Lenovo λανσάρει το πρώτο της LTE Smartphone με VibeZ

Το Beacon προσφέρει μια πιο προσωπική λύση αποθήκευσης σε σχέση με τις “in the air” υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Τα αρχεία βρίσκονται στο Beacon, και η συσκευή παραμένει σταθερή σε μια θέση στο σπίτι. Διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης που επεκτείνεται έως τα 6TB ενώ ο χρήστης δεν επιβαρύνεται με μηνιαία τέλη για την αποθήκευση δεδομένων.

Tο Beacon διαθέτει dual core επεξεργαστή Intel Atom και υποστηρίζει τη μεταφορά αρχείων μέσω 3G, WiFi και Ethernet ενώ διατίθεται σε λευκό ή μαύρο.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσα στο 2014.

Πηγή: digi1.gr