Ένας Κρητικός στην υπηρεσία των Μπιν Λάντεν!

Ένας Κρητικός στην υπηρεσία των Μπιν Λάντεν!

Ο Μανόλης Βεληβασάκης χτίζει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο για τους Μπιν Λάντεν.

Ηρώ Παππά

Ένας ουρανοξύστης μέχρι εκεί που βλέπει το ανθρώπινο μάτι, ύψους ενός ολόκληρου χιλιομέτρου και 200 ορόφων χτίζεται στη Σαουδική Αραβία από την πολύ εύρωστη οικογένεια των Μπιν Λάντεν. Φυσικά, πίσω από αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να μην κρύβεται ένας Έλληνας και μάλιστα… Κρητικός, ο μηχανικός Μανόλης Βεληβασάκης.

Η μοίρα καμιά φορά παίζει περίεργα παιχνίδια, καθώς ο ίδιος άνθρωπος που ανέλαβε να ανακατασκευάσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη που έπεσε από το χτύπημα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στους Δίδυμους Πύργους, ανέλαβε και να χτίσει για τα αδέρφια του Οσάμα έναν αδιανόητο ουρανοξύστη στην Σαουδική Αραβία. Η εταιρεία του κου Βεληβασάκη λέγεται Thornton Tomasetti και δραστηριοποιείται σε τεράστια κατασκευαστικά έργα ανά τον κόσμο. “Ό, τι είναι καλό… μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο”, λέει συχνά ο φιλόδοξος  Κρητικός και το εννοεί!

Οι Μπιν Λάντεν δεν είναι μία οικογένεια που περνάει απαρατήρητη. Οι επιχειρήσεις της οικογένειας ή καλύτερα του πολυεθνικού ομίλου “Saudi BinLadιn Group” έχουν κύκλο εργασιών περίπου 2 δισ. το χρόνο και δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών και του πετρελαίου. Αποκλήρωσαν τον περίφημο τρομοκράτη που έσπειρε τον πανικό σε όλο τον πλανήτη, το 1994. Εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι τα μέλη της οικογένειας μπορεί να αριθμούν μέχρι και 600 άτομα. Ο κος Μανόλης Βεληβασάκης, γνωρίζει κάποιους από αυτούς.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας στο news247.gr