Endeavor Greece: Συνολικά έσοδα ύψους 380 εκατ. ευρώ το 2019 για τους επιχειρηματίες του δικτύου

Endeavor Greece: Συνολικά έσοδα ύψους 380 εκατ. ευρώ το 2019 για τους επιχειρηματίες του δικτύου
Ετήσιος απολογισμός δράσης και αποτελεσμάτων για το 2019.

Σημαντική ανάπτυξη και έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα επέδειξαν η Endeavor Greece και οι εταιρείες-μέλη του δικτύου της κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό δράσης και αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε το ελληνικό τμήμα του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση απολογισμού της Endeavor για το 2019, οι επιχειρηματίες του δικτύου της Endeavor Greece, πέτυχαν συνολικά έσοδα ύψους 380 εκατ. ευρώ και έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κατάφεραν να δημιουργήσουν 850 νέες θέσεις εργασίας, φτάνοντας να απασχολούν συνολικά 4.300 εργαζομένους.

Εντάσσοντας 9 ακόμη Έλληνες επιχειρηματίες στο παγκόσμιο δίκτυό της (επικεφαλής των Pollfish, Softomotive, Instashop, Matternet, NumberAΙ, Pnoe και Nova Credit), η Endeavor μεγάλωσε σημαντικά το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, καθώς έφτασε να υποστηρίζει πλέον 31 επιχειρηματίες από 25 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές, ανακοίνωσαν ένα εντυπωσιακό μέσο όρο ρυθμού ανάπτυξης για το 2019, που ξεπερνάει το 100%. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές επιτυχίες των εταιρειών της Endeavor ήταν και η εξασφάλιση χρηματοδότησης 50 εκατ. δολ. από την Blueground, η αποκλειστική συνεργασία της Matternet με την UPS και τα εγκαίνια του Ergon House στην Αθήνα.

Συνολικά η Endeavor, μέσω των συνεργασιών και των προγραμμάτων της, όπως το ΟΠΑΠ Forward, υποστηρίζει πλέον 80 εταιρείες, οι οποίες πέτυχαν έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2019 ο οργανισμός εστίασε περαιτέρω στη διεύρυνση των δικτύων που έχει δημιουργήσει, μεταξύ ομάδων από επιχειρηματίες που παρουσιάζουν την ικανότητα να αναπτύσσονται γρήγορα και ωθούν συνολικά την οικονομία προς ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό, ο οργανισμός συνέβαλε στη διαμόρφωση του κατάλληλου εδάφους για τη σύναψη στρατηγικών, επενδυτικών και συμβουλευτικών συνεργασιών, που θα επιτρέψουν και τα επόμενα χρόνια στην επιχειρηματική κοινότητα να πολλαπλασιάσει το αποτύπωμά της και να αναδιαμορφώσει την εικόνα της οικονομίας. Ο οργανισμός έχει ως κύριο στόχο και μέλημα για το 2020 να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες του δικτύου του, έτσι ώστε να μπουν ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και να φτάσουν και πάλι το βαθμό επιτυχίας που σημείωσαν την περασμένη χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor, Παναγιώτης Καραμπίνης, δήλωσε σχετικά με τον απολογισμό του 2019: «Η Endeavor ήρθε στην Ελλάδα το 2012 εν μέσω της τότε οικονομικής κρίσης με σκοπό να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Συνέβαλε καθοριστικά στην υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας με στόχο τη συνολική αναμόρφωσή της και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας. Σήμερα, το παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor θα λειτουργήσει πιο καταλυτικά από ποτέ στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών, προσφέροντάς τους ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος ώστε εκείνοι να πολλαπλασιάσουν το αποτύπωμά τους, παράγοντας αξία για όλους».